nxyz

Odgovori
nxyz
Prispevkov: 571
Pridružen: So Jan 25, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Stanje. Motovilec počiva pod snegom, zaloga radiča še za mesec dni ob skorajda vsakodnevni porabi Smile
Blitva še vedno vztraja čeprav je že res uboga:



peteršilj, res je majhen ampak diši pa tako lepo



nekaj pika ven Smile



In pa včeraj sejani čiliji, letos resnično z ničemer ne mislim pretiravati količinsko, 6 sort čilijev, vsaka sorta sejana 4x za vsak slučaj. Naj še omenim, da v vseh letih niti enega čilija še nisem pojedla Very Happy So pač za sosede in tiste, ki jih imajo radi, meni so lepi Smile



Naročenih še nekaj semen dolge rdeče pese, brstični ohrovt, paprika, fižol. Seme paradižnika skorajda dokončno izbran, letos med 5 in 10 sortami. Drugače sem spet pri raznašanju paradižnika po celi vasi in pomanjkanju prostora za drugo zelenjavo.

cinija najlepša hvala za bučke in kumare Smile
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

nxyz v vseh letih nisi pojedla nič čilija? Ti si še hujša od moje žene. Ona se je še popra bala Very Happy sedaj pa jo je bilo toliko v ... da je probala Carolino Reaper. Saj vse ne peče takom kot misliš._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
nxyz
Prispevkov: 571
Pridružen: So Jan 25, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a nxyz »

pajo, sem spregledala tvoj post. Poper uporabljam ni problema ampak čiliji, teh pa ne. Sem poskusila že enega križanca, samo tako na jezik pa to ni zame. Enkrat sem dala celo par mini koščkov v golaž in ugotovila, da lahko ješ mrzlega in misliš, da je vroč, tista žlica golaža v mojih ustih je bila dovolj za nadaljnih nekaj let Very Happy Rastline so mi všeč, to je pa to Very Happy

Danes me je ponovno razveselil poštar z dostavo semen, ki sem jih naročila v Grčiji. Prejela sem dolgo vigno, romanesco cvetačo, papriko orange sun, dolgo grško kumaro, brstični ohrovt-prvič ga bom imela:) , veliko rdečo peso in mešanico semen solate. Par semen paprike bom dala kaliti najbrž že danes Smile

Mislim, da imam zdaj kar se semen tiče za letošnjo sezono vse, upam, da me ne prime še kaj Very Happy
nxyz
Prispevkov: 571
Pridružen: So Jan 25, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Ker so stare že nekoliko zdelane je bilo treba narediti nekaj novih:



Za katere ptice je naredil luknje pa ne vem .
nxyz
Prispevkov: 571
Pridružen: So Jan 25, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Ker se nič v zvezi z vrtom zunaj ne dogaja pa naj bo par zimskih Smile

Z našo najmlajšo sva ga po dvorišču napraskali skupaj za enega mini snežaka:


Včeraj smo se odpravili iskati zimo malo višje nad 902, pravljica:






najbolj je seveda užival naš krt:






Danes na oknu me pa preseneti tole Shocked :

z namenom sem dala na okno, kjer najbolj piha noter, da ne bi bilo pretoplo ampak v točno treh dneh je vzklilo Shocked

Par prepikiranih čilijev:
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

nxyz je napisal/a:
Že delam hrčkovo zalogo za zimske juhe:


Tole me zanima, kako uskladiščiš, ali zamrzneš?

Se ti peteršilj kdaj preveč osuši, oz. ga mraz v skrinji ne zažge?
nxyz
Prispevkov: 571
Pridružen: So Jan 25, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a nxyz »

V pvc vrečke in v skrinjo, nič ga ne zažge.
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

peteršilj in zelna v zamrzovalniku ohrani vse, enako kot jagodičevje. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz sem korenje zeleno, koren peteršilja pa kakšen česen vedno kar na drobno zribala v vegeto in tako zamrznila, samo za govejo župco ravno ni. Tole bom letos probala. Dobra ideja!
metuljc
Prispevkov: 9472
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Meni je pa posušen peteršilj dosti bolj všečnega okusa v juhi, letos pa sem poskusno posušila še rumeno korenje, koren peteršilja, por, hokaido buče in se vse zelo dobro obnese.
Torej v naslednji sezoni: sušenje!
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”