Stran 7 od 16
Objavljeno: Če Jan 08, 2015 2:46 pm
Napisal/-a nxyz
Stanje. Motovilec počiva pod snegom, zaloga radiča še za mesec dni ob skorajda vsakodnevni porabi
Blitva še vedno vztraja čeprav je že res uboga:
peteršilj, res je majhen ampak diši pa tako lepo
nekaj pika ven
In pa včeraj sejani čiliji, letos resnično z ničemer ne mislim pretiravati količinsko, 6 sort čilijev, vsaka sorta sejana 4x za vsak slučaj. Naj še omenim, da v vseh letih niti enega čilija še nisem pojedla So pač za sosede in tiste, ki jih imajo radi, meni so lepi
Naročenih še nekaj semen dolge rdeče pese, brstični ohrovt, paprika, fižol. Seme paradižnika skorajda dokončno izbran, letos med 5 in 10 sortami. Drugače sem spet pri raznašanju paradižnika po celi vasi in pomanjkanju prostora za drugo zelenjavo.
cinija najlepša hvala za bučke in kumare
Objavljeno: Ne Jan 11, 2015 4:19 pm
Napisal/-a pajo
nxyz v vseh letih nisi pojedla nič čilija? Ti si še hujša od moje žene. Ona se je še popra bala sedaj pa jo je bilo toliko v ... da je probala Carolino Reaper. Saj vse ne peče takom kot misliš._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Po Jan 19, 2015 1:25 pm
Napisal/-a nxyz
pajo, sem spregledala tvoj post. Poper uporabljam ni problema ampak čiliji, teh pa ne. Sem poskusila že enega križanca, samo tako na jezik pa to ni zame. Enkrat sem dala celo par mini koščkov v golaž in ugotovila, da lahko ješ mrzlega in misliš, da je vroč, tista žlica golaža v mojih ustih je bila dovolj za nadaljnih nekaj let Rastline so mi všeč, to je pa to
Danes me je ponovno razveselil poštar z dostavo semen, ki sem jih naročila v Grčiji. Prejela sem dolgo vigno, romanesco cvetačo, papriko orange sun, dolgo grško kumaro, brstični ohrovt-prvič ga bom imela:) , veliko rdečo peso in mešanico semen solate. Par semen paprike bom dala kaliti najbrž že danes
Mislim, da imam zdaj kar se semen tiče za letošnjo sezono vse, upam, da me ne prime še kaj
Objavljeno: Ne Jan 25, 2015 1:33 pm
Napisal/-a nxyz
Ker so stare že nekoliko zdelane je bilo treba narediti nekaj novih:
Za katere ptice je naredil luknje pa ne vem .
Objavljeno: So Feb 07, 2015 7:29 pm
Napisal/-a pika
nxyz je napisal/a: |
Že delam hrčkovo zalogo za zimske juhe:
|
Tole me zanima, kako uskladiščiš, ali zamrzneš?
Se ti peteršilj kdaj preveč osuši, oz. ga mraz v skrinji ne zažge?
Objavljeno: So Feb 07, 2015 7:47 pm
Napisal/-a nxyz
V pvc vrečke in v skrinjo, nič ga ne zažge.
Objavljeno: Ne Feb 08, 2015 12:58 pm
Napisal/-a voda
peteršilj in zelna v zamrzovalniku ohrani vse, enako kot jagodičevje. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Ne Feb 08, 2015 2:45 pm
Napisal/-a pika
Jaz sem korenje zeleno, koren peteršilja pa kakšen česen vedno kar na drobno zribala v vegeto in tako zamrznila, samo za govejo župco ravno ni. Tole bom letos probala. Dobra ideja!
Objavljeno: Ne Feb 08, 2015 3:33 pm
Napisal/-a metuljc
Meni je pa posušen peteršilj dosti bolj všečnega okusa v juhi, letos pa sem poskusno posušila še rumeno korenje, koren peteršilja, por, hokaido buče in se vse zelo dobro obnese.
Torej v naslednji sezoni: sušenje!