Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Viola odorata - dišeča vijolica in druge vrste vijolic

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Še slika semen iz poznopoletno-jesenskega skritega cvetja:

Seme je od bele vijolice, ki je cvetela najkasneje. Izgleda, da kar vse sorte, ki jih imam, skrito pocvitajo, ker sem pri vseh opazila nabite semenske glavice.

Sedaj moram samo še zasledovati, kaj se zgodi s pomladanskim cvetjem - semeni ali ne?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

bravo, muha in čestitke za filigransko delo palec gor
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Nahajamo se v času, ko se nabira vijolice. Pri nas je vijolic vsako leto manj. Do lanske pomladi so vsako leto rastle pri vhodu v naravo. Letos jih tam ni več, kar je, kar malce čudno. Bom morala iti pogledati v sosedov gozd. Upam, da jih najdem vsaj za en kozarček. Rada bi naredila kis z vijolicami, pa, da ima tisto močno vijolično barvo, kar pomeni, da mora biti več cvetov in manj listov. Za narediti še olje, sirup, čaj je pa tle pri nas premalo vijolic.

Berem tukaj, da vijolice cvetijo tudi jeseni. Jaz še nikoli nisem videla, da bi vijolice cvetele jeseni.
Life is like a game ... play it ...

Slika
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Moje vijolice cvetijo tudi v jeseni - bolj "pocvitajo", bogato pa mi cvetijo spomladi, ampak niso to tiste tako lepo dišeče.
So malenkost višje in manj dišijo._________________
Odgovori