Volna v vrtnarjenju

Odgovori
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Volna je super za vse posodovke. Pognoji in poleti je veliko manj zalivanja. Dobro zadrzuje vlago. Jaz dam v posodo najprej plast zemje, nato volno in nato zemljo._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Koliko različnih izkušenj z volno v vrtnarjenju! Hvala vsem, ki prispevate k več znanja._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Odlično, tajana! Sploh letos bo v loncih zelo dobrodošla, če se bo uresničila decemberska napoved vremena s sušo. Pameten vrtner je vedno pripravljen Idea Laughing

lpmami, saj jaz ne bi sprala lanolina, naj bo zraven. Ravno zaradi površinske zaprtosti okoli bunkice.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Hvala za vse nasvete!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Glede razgradnje volne:
V rastlinjak smo jo na en del dali lani spomladi.Super se je obneslo,tako pri zalivanju kot pri gnojenju.Saj tisti del namensko nisem gnojila in nisem napeljala namakalnega sistema ,tako da sem lahko opazovala razlike vzgoje.Rastle pa so poleti kumare,sedaj čez zimo pa radič.

Danes pa ,po slabem letu kopljemo po rastlinjaku in polagamo mrežo proti voluharju na istem mestu in
opažam da o volni vbistvu ni niti sledu-torej se je razgradila prej kot v letu dni._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
figula

notranjka, to so pa dobre novice. Kako globoko ste jo lani zakopali?
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Lani ne več kot 25-30 cm.
Letos pa sem jo položila takoj na mrežo in je na globini cca 35-40 cm.

Prakticiram pa jo letos tudi v posodah kjer bodo paradižniki.To pa poročam ob koncu sezone.

Aha še tole,
večkrat je bilo že govora da volna odganja polže in pa voluharje.
Pri polžih bi rekla da ja,mogoče res.Za voluharja pa ne morem trdit,ker so bili radiči kar lepo pomalicani._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
figula

hvala
Nas bo več, ki bomo imeli letos volno v loncih Smile za zmanjšanje zalivanja in obrambo pred sušo Wink upam, da se nam obnese!

Sedaj moram še ugotoviti, kako okoli hiše zmanjšati veter.
Že lani je kar naprej pihalo naokoli, sedaj pa že nakazuje, da bodo letos sunki še hujši Twisted Evil
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasno, tudi jaz jo bom dala v lonce. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz jo bom te dni (če mi uspe, že jutri) položila v jarke pod zgodnji krompir, pa bomo videli..._________________naredimo svet lepši
Odgovori