Ja, dobila sem jo lani na enem od srečanj. Morda Pr' Blaj skupaj z meliso, ki mi jo je dala Martinka. Takrat sva se menili za običajno meliso in citronsko. Ne vem, prav sram me je, ampak sem pozabila, kdo mi jo je dal.
Tako meto imam tudi jaz. Pojma nimam, katere vrste je. Drugače pa, melisa je res ena sama, Melissa officinalis in nobena druga, slovensko uradno navadna melisa. Podobno diši sicer tudi ena od mačjih met, Nepeta cataria, navadna mačja meta.
Neperto catario, posejala letos in nima take oblike ne barve listov. da bi rekla, da diši bi se zlagala. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
posejala N. katario in limonski ožep - popolnoma iste liste imata, le da drugačen vonj odajata. seveda kot praviš so rastline še mlade in ta vonj ni izrazit. bomo videli. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Joj, prejoj, kaj vse je najti na internetu . V gornjem linku pravijo, da nabiramo liste .... pod čas nabiranja pa navajajo december .... uh, uh, copy-paste iz južne poloble
Pa še slika se tepe z opisom: ... barva cvetov bela ... na fotografiji pa modra .
Tule na fotografiji od doli je tista prava (belo cvetoča).