cinija1 in njeno veselje

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Dolgo nazaj sem iz semena vzgojila dve mimozici, res ljubki stvarci. Otroci, takrat še majhni, so ju kar preveč "spodbujali" k zlaganju listkov, sta se mi kar smilili._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Dolgo nazaj sem iz semena vzgojila dve mimozici, res ljubki stvarci. Otroci, takrat še majhni, so ju kar preveč "spodbujali" k zlaganju listkov, sta se mi kar smilili.

Tudi propadejo lahko, če je tega res preveč.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Tudi o tem sem prebrala, verjetno na vrečki s semeni, ki sem jih takrat dobila iz Zahodne Nemčije. Zato otrokom nisem dovolila, da se jih preveč dotikajo, a kaj, ko nisem bila vedno zraven. Crying or Very sad Mislim, da sem eno podarila, ena pa da je res propadla, no, nekam tako žalostno klavrna je postala ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Najbolj ji ugaja svetel prostor z dovolj vlage in temperatura okoli 25 stopinj.Zraste pa tam nekje do enega metra in nekje poleti zacveti in naslednjo pomlad jo lahko spet vzgojimo iz semena.Navadno gojene rastline ne doživijo veliko več kot leto,razen če jim res nudimo idealne pogoje,ki jih ima v naravi.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala za vse informacije in zanimiv filmček
lp cinijja_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Danes so so razprli prvi tulipani.
Shrani.si.

Včeraj sem posadila šalotko rdečo in rjavo, Belokrajnsko čebulo, Ptujsko rdečo in pa en čebulček nn.
Grah je tudi posajen, bob prav tako. Rožice zimskega sejanja tudi prihajajo ven.
Sedaj pa malo po malo pripravljava njivo še za krompir. Za fižol in ostalo se ne mudi. Njivco sem dala zorat in nič frezat, ker mi je lani slak freza scefrala in ga je bilo stokrat več kot, če bi ne frezali.
Je pa res, da je priprava za sajenje kar težaška. Pa bo že, tudi počasi se daleč pride
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Lepi tulipani Smile

Ja za frezo pa vedno večkrat slišim, da lepo ves plevel razkosa in ga je še več.
Pri nas sem vrt prejšnji teden štihala in vidla res veliko deževnikov, freza bi jih...še z lopato jih. Žal pa res na njivah ne gre kr na roke, so le prevelike.
cinija1

alt="Shrani.si"/> Shrani.si Shrani.si Shrani.siShrani.si.
Melona nisem ti jih mogla tam prilepit. Ne vem zakaj.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ja, Cinija, to je to, sem tudi jaz našla bunkice Jupi ! Ampak samo na tistem, ki je posajen zunaj, saj veš, ob vaški cesti. Na onem v posodi so listki še čisto skupaj.

Da ti pa z narcisami ne ostanem dolžna Wink :

cinija1

Te so mi bolj všeč kot moje._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”