cinija1 in njeno veselje
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Kraj: Rimske Toplice
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Tudi o tem sem prebrala, verjetno na vrečki s semeni, ki sem jih takrat dobila iz Zahodne Nemčije. Zato otrokom nisem dovolila, da se jih preveč dotikajo, a kaj, ko nisem bila vedno zraven. Mislim, da sem eno podarila, ena pa da je res propadla, no, nekam tako žalostno klavrna je postala ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Najbolj ji ugaja svetel prostor z dovolj vlage in temperatura okoli 25 stopinj.Zraste pa tam nekje do enega metra in nekje poleti zacveti in naslednjo pomlad jo lahko spet vzgojimo iz semena.Navadno gojene rastline ne doživijo veliko več kot leto,razen če jim res nudimo idealne pogoje,ki jih ima v naravi.
-
Danes so so razprli prvi tulipani.
.
Včeraj sem posadila šalotko rdečo in rjavo, Belokrajnsko čebulo, Ptujsko rdečo in pa en čebulček nn.
Grah je tudi posajen, bob prav tako. Rožice zimskega sejanja tudi prihajajo ven.
Sedaj pa malo po malo pripravljava njivo še za krompir. Za fižol in ostalo se ne mudi. Njivco sem dala zorat in nič frezat, ker mi je lani slak freza scefrala in ga je bilo stokrat več kot, če bi ne frezali.
Je pa res, da je priprava za sajenje kar težaška. Pa bo že, tudi počasi se daleč pride
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
.
Včeraj sem posadila šalotko rdečo in rjavo, Belokrajnsko čebulo, Ptujsko rdečo in pa en čebulček nn.
Grah je tudi posajen, bob prav tako. Rožice zimskega sejanja tudi prihajajo ven.
Sedaj pa malo po malo pripravljava njivo še za krompir. Za fižol in ostalo se ne mudi. Njivco sem dala zorat in nič frezat, ker mi je lani slak freza scefrala in ga je bilo stokrat več kot, če bi ne frezali.
Je pa res, da je priprava za sajenje kar težaška. Pa bo že, tudi počasi se daleč pride
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-