Tiana

Odgovori
tanja1

Odgovor Napisal/-a tanja1 »

Cinija zgleda da bom mak res morala privezati, ti pa kar poslikaj kar imaš za vprašat.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Zunaj pošteno pada zato imam čas, da naložim slike z mojega hriba. Ogromno je plevela na njem, počasi ga čistim stran. Nekaj bolj zgodnjih rožic je že odcvetelo, pojavili so se pa tudi novi cvetovi.

Rumeno oranžen sektor:

Katera rožica je ta rumena? 'Prodana' mi je bila kot vrtna arnika. Če kdo ve več o njej prosim za informacije.

Modra četrt:

Ko bo kaj več zacvetelo, poslikam celoten kup, kako izgleda. Verjetno se bo polovica gartlca prepoznala, ker sem dobila semena in sadike od res mnogih. Saj bi kaj rekla, pa ne bom zaradi karme, da bo vse lepo zacvetelo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jaz bi jo proglasila za ameriško arniko (Arnica chamissonis). Ali katera od sorodnih vrst, sem jo že imela, ne vem, če isto vrsto, pa mi je prišla preč. In se vroče priporočam za seme. V zameno lahko populim nekaj plevela okoli nje. Wink
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tiana pozdravljena
Kako lepo pada dežek. Bilo me je pa pošteno strah, če bi slučajno kaj trdega padalo. Hvala bogu, tako naj pada kar vso noč. Jutri grem pa zelje sadit. Pa mlade kapucinke so prišle ven in jih bom presadila k paradižniku.
Kaj je tista oranžna? Je tista od Tanje?
Lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
metuljc

Lepe očke, Coreopsis, če se ne motim, cinija1.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Dežuje?
Kaj je to? Pravi pravccati dež? ooohhh.

Pri nas na Pivškem se ob robnikih zelenice trava rumeno barva, balkonske rože vzdihujejo in venijo, ljudje se skrivamo pred pripeko...solata na vrtu se čudno krči... (tista, ki je ostala od polžje požrtije...)

Dež? pa kje si..... kaj pa naš kraj?.... Lp Mil

(pošlite ga tudi k nam, vsaj malo....prosim....)
Tiana

Metuljc, te držim za besedo. Dobiš pa lahko kar sadike, če hočeš.
Cinija1, tista rožica, ki si mi jo dala, še ne cveti. Je malo oskubljena od vrabcev, ampak se ne da. Ono oranžno sem pa nekje pobrala seme in nimam pojma, kaj je za ena. Tak da zaupam Matuljc, da bi lahko bila lepe očke. Bom kasneje še jih poslikala, pa se bo mogoče bolj videlo kako in kaj.
Mil, usmerjam misli, da dobite tudi pri vas kaj dežja. Upam, da pomaga.
Tiana

Plamenki sem obljubila, da naložim sliko vrtnice, ki raste pred našim blokom. Zelo lepo tudi diši, bom pa spremljala, ali cveti samo sedaj junija, ali tudi še kaj kasneje.
Jeseni bo menda šla ven, ker je postala že prevelika. Ima pa upravnica že nekaj potaknjencev pripravljenih, da jo nadomestijo. Če jeseni kdo želi kakšno vejico, naj me takrat spomni, mogoče dobim še kakšno ukoreninjeno.

metuljc

Tiana, zdaj, ko bodo obrezovali, če lahko, dobi odcvetele poganjke, dolge kake 30 cm. Odreži cvet in spodnje 3 liste, gornje 2 ali 3 pusti in potakni nekam v senco, lahko še pokriješ s kopreno. Načeloma bi se morali prijeti, vsaj nekateri.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepa je. A takrat sem te razumela, da je vzpenjalka, pa zgleda, da je grmasta. Ta najbrž cveti ves čas. Če je tako, bi te prosila zanjo.
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”