Pomladansko srečanje 16. aprila pri Litiji -Pr' Blaj

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

bodika, hvala za lepo željo, jo bomo upoštevali Very Happy .

Se vidimo.

Za vsak slučaj si zapišite še telefonsko številko kmetije

T: 00386 1 89 91 007 ali 00386 31 332 965

če bo kdo imel težave z iskanjem prave smeri.

Zuf: najbrž za izhod iz Litije lahko upoštevamo lanska navodila??

Citiram:

če pridete iz smeri Ljubljana – ko pridete v Litijo, na prvem semaforju zavijete desno in se peljete čez most po prednostni cesti. Na drugem semaforju ponovno zavijete desno in se peljete mimo športne dvorane ter občinske stavbe, ter malo naprej mimo osnovne šole. Na križišču za šolo peljete po prednostni cesti in se držite desnega odcepa, ki pelje navzgor v klanec (levi gre naravnost). Po par sto metrih bo na desni pokopališče in malo naprej gostinski lokal 3M, kjer zavijete desno za vas Zavrstnik. Peljete se po glavni cesti približno kilometer do križišča za Štangarske poljane (Besnica), tam zavijete desno. Nadaljujete pot skozi vas Zavrstnik do Štangarskih Poljan .........

če pridete iz smeri Zasavje – ko prispete v Litijo, na krožnem križišču peljete v smeri Ljubljana - drugi izvoz. Peljete se mimo Petrola, Špara in pri športni dvorani (semafor) zavijete levo in se peljete mimo športne dvorane ter občinske stavbe, ter malo naprej mimo osnovne šole. Na križišču za šolo peljete po prednostni cesti in se držite desnega odcepa, ki pelje navzgor v klanec (levi gre naravnost). Po par sto metrih bo na desni pokopališče in malo naprej gostinski lokal 3M, kjer zavijete desno za vas Zavrstnik. Peljete se po glavni cesti približno kilometer do križišča za Štangarske poljane (Besnica), tam zavijete desno. Nadaljujete pot skozi vas Zavrstnik do Štangarskih Poljan. .......

če pridete iz smeri Dolenjska – ko se spustite z Bogenšperka pridete v kraj Šmartno pri Litiji. Peljete se mimo res velike in prelepe cerkve sv. Martina (od tod tudi izvira ime Šmartno). Po približno dvesto metrih na križišču zavijete levo v smeri Besnica. Peljete se mimo tovarne Kovina, pokopališča, kravje farme Grmače in se pripeljete v vas Zavrstnik. Nadaljujete pot skozi vas Zavrstnik do Štangarskih Poljan. ......

Upam, da tam nekje stoji smerokaz za kmetijo Pr'Blaj .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

http://www.geopedia.si
Če odprete Geopedio in vtipkate v iskalnik Dragovšek, vam na levi ponudi tudi Turistično kmetijo Pr Blaj.
Kolikor se spomnim, je pot enaka, le malo prej je treba zaviti desno, kar se lepo vidi na Geopedijinem zemljevidu, sploh, če vklopite ortofoto posnetek.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Iskala sem na Google zemljevidu. Tam pokaže odcep in sta dva kraka ceste. Znak za kmetijo je na levem kraku, če pa na cesto postaviš možička, te popelje po desnem kraku kar precej naprej od znaka. In na tem desnem kraku res prideš do pravega cilja. ??? Rolling Eyes Rolling Eyes Če potek spremljaš pot možička in zemljevid v kotu, lepo vidiš, da se ustavi daleč stran.

Vidim, da je na geopediji točno enako. Me prav zanima, na katerem kraku ta kmetija v resnici je ??? No, saj bomo kmalu videli.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Prvi, izmed tistih, ki si tokrat nismo šli ogledat "Zufovine", smo že doma. Pr'Blaj je bilo zelo luštno. Lep prostor, očarljivo urejena okolica hiše in prijazni domači palec gor . Pa na ričet bi se tudi še kdaj z veseljem oglasila.

Hvala zuf za idejo in organizacijo, lepo nam je bilo. In hvala članicam, ki so se potrudile in nas založile z domačim sladkim pecivom.

Bodika, Sonceluna, voda: pri meni vas čakajo ukoreninjeni potaknjenci beke. Imajo že obilen šop korenin. Predaja: ob prvi priliki, do takrat jih bom imela v loncu z vodo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi jaz sem že slabo uro doma. Hvala vsem za vse, za druženje, sadike, semena, klepete, debate, pecivo, kavo, čaj, pivo,........
In gostiteljem za izjemno prijetno okolje, dobro hrano, prijazen sprejem. Na koncu smo še z gospodarjem malo poklepetali, mi, ki smo pometli. Tudi on je en tak Gartlčan, ima ogromno sadnega drevja, sam cepi, ima namen saditi stare sorte, tudi skorš, ......skratka, še kdaj bi šla tja gor h Blaj. Saj se strinjate z mano, a ne?
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Res je, luštno je bilo. In Vrtin 1 ali 2, skratka gospod, ter Ferdo36 sta se tako razgovorila o negi trt in borovnic, da bi ju lahko poslušala še vse popoldne. Hvala vsem za prijetno družbo, sadike, potaknjence ...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Jaz sem doma šele zdaj. Sem šla še enkrat na Zufovino - še dobro, da me je neslo gor, mi je Janja pokazala knjigo o rastlinah, tudi barvilnih, pa prijazno mi je nabrala krhliko - še bom barvala volno Smile Potem sem nazaj vozila za Mil, povsem brez skrbi, kam moram zaviti, posebno, dokler se nismo izmotali iz Litije. Ampak potem sem morala takoj na vrt: v zemljo so šle prve solatke in kolerabice od Tajane in čebulček od Mil - obema hvala! Ostalo bo šlo v zemljo drugi teden, nekaj bo pa še malo zraslo v lončkih.
Prestala sem tudi svoj krst vožnje v neznane kraje s pomočjo aplikacije Google Maps na mobiju. Do Ljubljane sem še peljala sina, ki mi je tam nastavil pot in mi nalil dvojno dozo poguma. Ko mi je ta v Štangarskih Poljanah začel pojemati, me je kot po čudežu poklicala Muha z natančnimi navodili za zadnji del poti Laughing
Družba, hvala za prijazno druženje, za podarjena semena in sadike!
Kakšen lep dan je za mano! Rečem lahko samo O Happy Day!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ja, saj sva ze dobri dve uri doma, ampak v hiso sva pa malo prej uspela pridet. Super dan, prijetna druzba. Vesela sem, da sva sla se k Zufu. Tam vedno najdem kaksno novo idejo za vrt. Hvala Zuf. Do naslednjega leta morava nastudirat s cim bomo povaljali rz za zastirko. V jeseni jo vsaj eno gredo zasejem za poizkus.
Spet sem si napolnila baterije.
Hvala za podarjene sadike. Kar je bilo za na vrt, sem ze posadila. Papriko in jajcevce pa prepikirala._________________CARPE DIEM
abudabi

Odgovor Napisal/-a abudabi »

No, sej sem vedel, da je bilo spet lepo.
Na naslednje srečanje si pa že zelo želim.
Lep pozdrav vsem..._________________Maks
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Zanimiv dan, zopet sem spoznal nov konček Slovenije:
iz Ljubljane sem peljal proti Besnici, pa Zgornji Besnici in direktno do kmetije pr' Blaj. Nekoliko ovinkasta cesta, ampak obnovljena. Lepa pokrajina, lepi razgledi, v glavnem listnati gozdovi. Pa zelo redko poseljena.
Nazaj pa preko Litije.
Hvala za druženje, pa sadike, pa vsem za organizacijo in Nebavcem za ogled kmetije.
Slavc
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”