Hyppeastrum - amarilis, vitezova zvezda

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

julijak: jaz bi enega pokrila in dala v temo, dokler se ne bi pokazalo cvetno steblo, drugega pa pustila na okenski polici. Zanimivo bo gledati, kako se bosta odzvala. Lastne izkušnje namreč največ veljajo.

Čebulici sta videti zdravi in polni moči. Cvet bo, gotovo, vprašanje je le kdaj in ali ga bodo listi prehiteli.
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Danes zjutraj sem opazila, da oni beli že poganja Jupi
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Na okenski polici verjetno? Tale tvoj poskus bo zelo zanimiv in koristen. Poročaj prosim še naprej.
julijak

Ja, na okenski polici. Tisti temno zeleni pa je bil začasno na bolj temnem delu stanovanja, pa je začel včeraj poganjati. Torej ni neke bistvene razlike, kak teden mogoče. No, sedaj me samo zanima, če bodo tudi cveteli...
julijak

Imam semena amarilisa, če koga zanima... Embarassed
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Torej je cvetenje uspelo , čestitam! Semena so pa "dodana vrednost", a ne Wink Very Happy
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Kolikor sem pred časom bral, semena zelo hitro gubijo kaljivost, zato jih je dobro čimprej poslati ali kar posejati Wink .
julijak

Tako, uspelo oboje Very Happy
Zdaj mi mora preživeti mirovanje do jeseni, potem pa naredim podtaknjence. Kolikor sem gledala, se gomolj razčetveri, a ne do konca, in vmes se križno palčke dajo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tak način razmnoževanja mi je čisto nov. Res pa je, da o amarilisih ne vem prav veliko. Z zanimanjem bom spremljala rezultate, če boš utegnila pisati o njih
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Mislim, da sem o tem bral in vmes malo pozabil. In morda podobno pri hiacintah? Spodaj , kjer izraščajo korenine (zelo skrajšano/zbito steblo) zarežeš križ in potem iz vsakega potenialno zraste nova čebula? Jaz nisem imel srca tega narediti z velikimi čebulami, ampak ker imam nekaj manjših... mogoče.

Na prezimovanje jih boš dala kar takoj? Dobro bi jih bilo še nekaj mesecev gojiti v zelenem stanju...
Odgovori