Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Dahlia - dalija, regina

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Krasni barvni odtenki. Tudi moje so šele v popkih, ker sem jih dokaj pozno nasadila, pa še to v slabo zemljo. Upam, da bo kaj z njimi. Dveh pa sta se lotili golazni. Verjetno polži. In sta zelo bogi.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Rebeca's World je zacvetela. Nekaj cvetov ima enobarvnih, nekaj dvobarvnih. Od vseh dalij se zdi škodljivcem najbolj okusna.Rolling Eyes

Seattle

Uporabniški avatar
Plamenka

Ta je zelo pozna, saj je tole prvi cvet.

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Plamenka, tele tvoje dalije so tako lepe, da bi jih prav rada videla v živo. Koliko raznolikosti, barvitosti!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Oglasi se, ko boš imela kake opravke v bližini. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

No, pa res, te prej pokličem, če boš doma Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Do pomladi je še dolga, a ker sem pred kratkim pospravljala gomolje, me zanima ali je smiselno posaditi skupek gomoljev ali 1 gomolj? Če kupiš, dobiš ponavadi enega, se ponavadi kar lepo razraste ali pa tudi ne. Lani sem posadila velik skupek gomoljev, vse, kolikor se je namnožilo iz prejšnjega leta in zrasel je lep grm, zanima pa me, koliko je tisto optimalno.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Plamenka,lahko se posadi skupek ali posamezen gomolj.Po navadi jih jaz posadim nekje v sredini marca v plastične gajbice vse skupaj zasujem z zemljo.Potem ko jih sadim na prosto jih razdelim po gomoljih-rizomih,ali pa skupaj po dva-tri,odvisno,kako se delijo.Ko zrastejo cca 40 cm,oziroma poženejo nekje 6-8 listov jih vršičkam.Potem še enkrat na cca 10-12 listov.Tako nastane,kar konkretem grmiček.
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala za navodila, Robert!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka, do pomladi zna še marsikateri gomolj propasti. Po mojih izkušnjah mi jih je ponavadi ostalo ravno za reprodukcijo in sem sadila skupaj vse, kar se je držalo na koreninah. Posebej pa le tiste, ki so slučajno odpadli. Smiselno je posaditi tudi posušene gomolje, nekateri kljub ubogemu videzu odženejo.
Odgovori