Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pozeba 2018
malcek je napisal/a: |
Si mi pa dal idejo sedajle Črt. Vsi hočemo samo ščititi samo ko so že popki odprti in mraz pritisne. Ali bi se dalo namesto tega kako drevesa prepričati da malo potegnejo? |
Hej, sem dodatno razmislil o tem in se spomnil na eno teto na permies.com, ki živi visoko gor v Kanadi in jo muči topel veter, ki sredi zime naredi hitro ogrevanje za par deset stopinj - to plus tudi sicer ponavljanje led je - ledu ni celotno zimo, ko se izmenjujejo zelo odločni vremenski vplivi vetrov, ki jim je lega izpostavljena.
Pravi, da ima debelo zamulčano, sklepam, da s svetlim materialom (recimo slama). Ob prihodu zime se korenine počasneje ohlajajo, vendar ob januarskih prezgodnjih prebujanjih prav tako dosti počasneje reagirajo in na ta način nekako zvozi.
Tema je tukaj https://permies.com/t/74375/grown-grow-north , sicer sem zelo prepričan, da je še ena z bolj podrobnim opisom podobne situacije, ki pa je zdajle nikakor ne najdem.
mfranc je napisal/a: | ||
Si čisto sigurna? Pri nas kaže na 15% do 25% zdravih cvetnih brstov Seveda, kalkulacija glede na razmere - jih še ne obiramo |
Ne, par bunkic sem odprla, so notri črne. Upam lahko samo, da je ostalo kaj ob steni, pa da nam je aprilska ali majska pozeba letos prihranjena.
Veliko novega drevja imam, ki bi že lani ali predlani lahko prvič rodilo, pa je pomrznilo, za letos pa ne vem. Marelica mislim, da je bila edina, ki je začela malo debeliti popke. Ali pač ne ...