Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2018

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Vsak dan bolje, sedaj ponedeljek le še -3°C, še kak dan pa morda še slane ne bo. Cool
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Aha... Sem komaj prišel v LJ in se že sekiram, da se rastline ne bodo kuhale med tistimi balami slame Smile

(No, tanovi Arso še vedno pravi za MS torek -10, petek -8 )
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

bodo zdržale? hruškini popki so skoraj preveč že veliki...
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Hruškam in jablanam ta mraz ne bo škodoval.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kaj pa pričakuješ pri ostalem sadnem drevju... - tudi kakiju, kiviju? Za kaki se spomnim, da imaš več sort na enem drevesu - je že vidna kaka razlika v razvoju različnih sort v tem trenutku?
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Za breskve je kodravost ob tej mokroti garantirana
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

malcek je napisal/a:
Si mi pa dal idejo sedajle Črt. Vsi hočemo samo ščititi samo ko so že popki odprti in mraz pritisne. Ali bi se dalo namesto tega kako drevesa prepričati da malo potegnejo?

Hej, sem dodatno razmislil o tem in se spomnil na eno teto na permies.com, ki živi visoko gor v Kanadi in jo muči topel veter, ki sredi zime naredi hitro ogrevanje za par deset stopinj - to plus tudi sicer ponavljanje led je - ledu ni celotno zimo, ko se izmenjujejo zelo odločni vremenski vplivi vetrov, ki jim je lega izpostavljena.

Pravi, da ima debelo zamulčano, sklepam, da s svetlim materialom (recimo slama). Ob prihodu zime se korenine počasneje ohlajajo, vendar ob januarskih prezgodnjih prebujanjih prav tako dosti počasneje reagirajo in na ta način nekako zvozi.

Tema je tukaj https://permies.com/t/74375/grown-grow-north , sicer sem zelo prepričan, da je še ena z bolj podrobnim opisom podobne situacije, ki pa je zdajle nikakor ne najdem.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

mfranc je napisal/a:
pika je napisal/a:
Letos bi prvič poskusila marelico, pa je očitno spet ne bom. Zopet upam na jagodičevje.

Si čisto sigurna?

Pri nas kaže na 15% do 25% zdravih cvetnih brstov

Seveda, kalkulacija glede na razmere - jih še ne obiramo Wink

Ne, par bunkic sem odprla, so notri črne. Upam lahko samo, da je ostalo kaj ob steni, pa da nam je aprilska ali majska pozeba letos prihranjena.

Veliko novega drevja imam, ki bi že lani ali predlani lahko prvič rodilo, pa je pomrznilo, za letos pa ne vem. Marelica mislim, da je bila edina, ki je začela malo debeliti popke. Ali pač ne ...
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Tale hud minus se pa vsak dan za en dan pomakne naprej. Mogoče pa vseeno ne bo tako hudo.
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Na koncu bo še najbolj točno napoved imel Accuweather. Very Happy
Odgovori