Hči je danes našla prva dva letošnja jurčka, v ljubljanskem mestnem "hribovju" . Dva lepa, mlada, postavna. Ampak že oba črviva. Mah, tole še ni ta pravo . Jaz pa v ljubljanskem mestnem "hribovju" štiri lepe, mlade, velike kukmake, travniške. Njami, prava delikatesa ._________________mfranc
Danes sem si privoscila malo daljsi sprehod po gozdu, dve uri. Domov sem prinesla 15 jurckov. Eni so bili popolnoma zdravi, pri vecini pa kocen crviv. Vseeno zelo zadovoljna._________________CARPE DIEM
Hči je danes našla prva dva letošnja jurčka, v ljubljanskem mestnem "hribovju" . Dva lepa, mlada, postavna. Ampak že oba črviva. Mah, tole še ni ta pravo . Jaz pa v ljubljanskem mestnem hribovju istega imena, samo na drugem koncu, štiri lepe, mlade, velike kukmake, travniške. Njami, prava delikatesa ._________________mfranc
Eh, trenutno te dni kar lepo odganjajo in tole sem nabral v eni uri. Pa prav počasi sem se premikal in vmes še zamenjal rajon, pa še afnal sem se s fotografiranjem gobic.
Danes sem v bližnjih gozdovih nabral pretežno poletne gobane, ki so pač zelo pogosto črvivi, tudi tile so imeli kar precej luknjic, a večinoma le v spodnji polovici betov. Višje gor zelo malo ali nič. Nekaj jih je bilo pa tudi brezhibnih. Včerajšnja bera izpod Lubnika, kjer so bii večinoma jesenski in borovi gobani, je bila precej manj luknjasta.
Prišel nazaj v MS in glede na dogajanje na forumu računal, da bo poplava marel.
Pa ni, ker je še vedno vse zelo suho, kljub 3-dnevni rundi dežja prejšnji vikend. Nabral 4 komade. Več kot nič Vendar glede na vremensko napoved precej dvomim, da bi jih lahko še kaj dosti zraslo, preden bo že oktober.