Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Odlično.
Še eno vprašanje, seme paradižnika imam označeno CHTSR, ne vem katera sorta bi to bila.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

CHTSR ali morda CH. STR. ?!
To bi bil morda potem lahko Chocolate Stripes ...
babaco

Se ne spomnim, da bi ga imel. Je pa moja najdražja prepisovala , pa je morda zamešala črki. Zdaj moram pa Mfranca pobarati, če je taprav, imam večino semena od njega.
babaco

Mfranc je potrdil, je Chocolate Stripes. Very Happy Cool
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Plamenka je napisal/a:
Babaco, če je bilo fermentirano, je lahko kaljivo tudi 10 let.

Plamenka, lahko razložiš fermentacijo, prosim?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mislim, da bi moralo o tem biti že nekje na forumu napisano. Drugače je pa tudi tule:
http://blog.posadi.si/shranjevanje-semena-paradiznika/
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hvala, tu je pa res podrobno razloženo.
Lp.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tule je govora o fermentiranju in še o marsičem v zvezi s pripravo semen.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Takole se lučkajo moji predsezonski paradižniki. Stupice, Bloody Butcher, Kimberly in 42 days. Po dva od vsake sorte, le Stupice so 4 sadike. Vsi so bili sejani in pikirani na isti dan, vsi imajo že čisto majcene nastavke popkov, pa da vidimo, kateri bo letos prvi obrodil. Wink

platar

Odgovor Napisal/-a platar »

V ponedeljek in torek sem pripravil semena za letos slikano je pa včeraj.Ponavadi sem jih dajal v šotne tablete, letos pa sem jih kar v zemljo (Neuhaus N8 ) 5 do 6 na en prekat. Zalil sem pa z postano vodo, ki sem ji primešal malo vermikomposta. Semena imam različno stara najstarejša so še iz 2011 in 2013 večina pa iz 2016. No najhitreje so prišla na plano tista, ki sem jih fermentiral sam lani.Tiste iz sezone 2011 še čakam, lev vogal zgoraj, na desni so pa še paprike in čili, od 26 sort jih je 24 že skalilo vsaj po en komad.
Odgovori