Stran 7 od 60
Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 5:50 pm
Napisal/-a babaco
Odlično.
Še eno vprašanje, seme paradižnika imam označeno CHTSR, ne vem katera sorta bi to bila.
Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 6:07 pm
Napisal/-a Andrej Banko
CHTSR ali morda CH. STR. ?!
To bi bil morda potem lahko Chocolate Stripes ...
Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 7:43 pm
Napisal/-a babaco
Se ne spomnim, da bi ga imel. Je pa moja najdražja prepisovala , pa je morda zamešala črki. Zdaj moram pa Mfranca pobarati, če je taprav, imam večino semena od njega.
Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 7:56 pm
Napisal/-a babaco
Mfranc je potrdil, je Chocolate Stripes.
Objavljeno: Ne Feb 03, 2019 11:52 pm
Napisal/-a mravlja
Plamenka je napisal/a: |
Babaco, če je bilo fermentirano, je lahko kaljivo tudi 10 let. |
Plamenka, lahko razložiš fermentacijo, prosim?
Objavljeno: Po Feb 04, 2019 1:55 am
Napisal/-a Plamenka
Mislim, da bi moralo o tem biti že nekje na forumu napisano. Drugače je pa tudi tule:
http://blog.posadi.si/shranjevanje-semena-paradiznika/
Objavljeno: Po Feb 04, 2019 7:31 am
Napisal/-a mravlja
Hvala, tu je pa res podrobno razloženo.
Lp.
Objavljeno: Po Feb 04, 2019 8:22 am
Napisal/-a muha
Tule je govora o fermentiranju in še o marsičem v zvezi s pripravo semen.
Objavljeno: Ne Feb 10, 2019 2:35 pm
Napisal/-a Plamenka
Takole se lučkajo moji predsezonski paradižniki. Stupice, Bloody Butcher, Kimberly in 42 days. Po dva od vsake sorte, le Stupice so 4 sadike. Vsi so bili sejani in pikirani na isti dan, vsi imajo že čisto majcene nastavke popkov, pa da vidimo, kateri bo letos prvi obrodil.
Objavljeno: So Feb 16, 2019 9:26 pm
Napisal/-a platar
V ponedeljek in torek sem pripravil semena za letos slikano je pa včeraj.Ponavadi sem jih dajal v šotne tablete, letos pa sem jih kar v zemljo (Neuhaus N8 ) 5 do 6 na en prekat. Zalil sem pa z postano vodo, ki sem ji primešal malo vermikomposta. Semena imam različno stara najstarejša so še iz 2011 in 2013 večina pa iz 2016. No najhitreje so prišla na plano tista, ki sem jih fermentiral sam lani.Tiste iz sezone 2011 še čakam, lev vogal zgoraj, na desni so pa še paprike in čili, od 26 sort jih je 24 že skalilo vsaj po en komad.