Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2021

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, dober tek! Wink_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala, malo bo treba še počakati. Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz pa okoli 1. februarja.
25. januarja sem šele semena dobil.
Pa potem tudi nisem neke posebne nege nudil sadikam.
Lučke so bile pretežno rezervirane na paprike in čilije.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moj je zacvetel 1. marca, tako da je čas od sejanja do cvetenja podoben tvojemu. Moji so bili pod lučko, dokler dan ni bil dovolj dolg.

Nekdo na FB najbrž že je letošnje paradižnike. Najbrž je sejal decembra. Mislim, da poleg še enega balkončkarja tudi sorto Curley Kaley. Kasneje sem tudi jaz uspela dobiti ta semena in imam majhno sadikco. Naslednje leto bom poleg vsakoletnih tudi tega sejala v predsezoni, da bom primerjala čase do zorenja.

AB, zakaj pa rabiš lućke za paprike in čilije? Rabiš bolj zgodnje plodove? Pri meni jim je tudi brez tega tesno v lončkih, preden jih posadim na vrt.
Andrej Banko

Lučke imam zato, da sadike v hladnem delu ( februar, marec ) sploh dobijo kaj pametne svetlobe.
Vsa uporabna okna v hiši so obrnjena na vzhod in do aprila je direktne sončne svetlobe (če je jasno ) v najboljšem primeru le za kakšni dve uri, raje manj.
Nekaj je vzame sosedova hiša, nekaj pa moj balkon in dolg nadstrešek.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Plamenka, več dostojno nadomeščaš/dopolnjuješ mfranca, ki nas je velikokrat presenečal z zgodnjimi plodovi.

Moje 4 "ta zgodnje" Matina, BlodyButcher, 42D, sem šele presadil iz pol litrskih lončkov. Zaradi pomanjkanja prostora so šli nazaj na hladno, tako da prav zgodnji ne bodo. Edino, če bo v aprilu še kaj toplega vremena, da bodo lahko čez dan zunaj.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Jap, Plamenka drži nivo zgodnje vzgoje paradižnikov "pod paro" Very Happy

Sicer pa, tale mraz je od vraga, tudi "umetna" svetloba in toplota ne moreta nadomestiti najcenejše kurjave .... sunny

Jaz bom čez vikend šele razsadil paradižnike Embarassed_________________mfranc
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Luč rabijo sejančki in sadike.Nazadnje urejal/a Tonček 27 Apr 2021 10:53; skupaj popravljeno 2 krat
Andrej Banko

Pri meni so še majhni, razen 42 Days sta nekoliko večja. Danes sem jih šele 6 prestavil v večje lončke. Ostalih 12 bom čez en teden.
Mi je uspelo zreducirati število sadik na "le" 20.

------
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tako! Dost' 'mam! Od predvčerajšnjim so moji paradižniki v plastenjaku na vrtu. Prvo noč sem jih še dogrevala, to zadnjo nič več. Če se bodo napovedi uresničile in bo jutranja temperatura spet padla na 2 ali 3, bom ponovno prižgala sveče.

Prejšnja leta so bili v takem času tudi balkončkarji že posajeni in na okenskih policah zunaj. Letos se jih še ne upam izpostaviti, presadila jih pa bom še ta teden in držala na notranjih okenskih policah. Saj ne, da bi jih tale mraz uničil, le čas zorenja se temu ustrezno odmika. Balkončkarje imam pa ravno zato, da jih jemo že par tednov pred onimi z vrta.
Odgovori