Paprika 2021
-
- Kraj: Žiri-NM
Ne, kot sem napisala, seme kupila v Lidlu spomladi. Ne vem točno, kdaj imajo ponudbo, ampak prej kot februarja ne. Že v lončkih so imele sadike nastavke. Piše, da je grmičasta. Je res manjše rasti kot ostale.
za seme ne vem, če bo kaj, odvisno od letošnjega poletja. Izoliranega vsekakor ne, ker tega ne počnem._________________Lp, Živa
za seme ne vem, če bo kaj, odvisno od letošnjega poletja. Izoliranega vsekakor ne, ker tega ne počnem._________________Lp, Živa
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Dobila sem papriko v lončku. Visoka je okrog 40 cm, ima en dvocentimetrski plod, dve mini bunkici in nekaj cvetov.
V kako velik lonec naj jo presadim? Zanima me minimalna velikost, ker je na balkonu že huda gneča loncev. Kakšno posebno nego potrebuje pri presajanju s plodovi in cvetovi? S bojim, da ne bi odvrgla vsega in potem dolgo ne bom imela nič od nje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
V kako velik lonec naj jo presadim? Zanima me minimalna velikost, ker je na balkonu že huda gneča loncev. Kakšno posebno nego potrebuje pri presajanju s plodovi in cvetovi? S bojim, da ne bi odvrgla vsega in potem dolgo ne bom imela nič od nje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
- Kraj: Domžale
Živa, mislim, da imaš napad močan pršic. Takole se je meni začelo dogajati pred tremi leti: zviti, zgrbančni listi, cik-cak listne žile, šibka rast, odmiranje poganjkov in cvetov. Smo se o tem pogovarjali tudi na forumu, poglej 2018, 2019. Zadeve sem rešil z žveplom. Pomaga seveda tudi akaricid.
Lpmami, po moje bo 5-6L čisto OK.
Lpmami, po moje bo 5-6L čisto OK.
-
- Kraj: Domžale
In kako kaj vaše paprike letos ?!
Pri meni prav super. Sicer bodo šele avgusta za obirat, ker imam same take, ki gredo iz zelene v barvo.
Kakšnih posebnih težav s pršicam kot prejšnja leta nimam. So lepo obložene, čeprav se na fotografiji ne vidi.
Visoke sorte ( Palena in Ljubov dlan ) so že nekje pri 85/90 cm in bodo verjetno gladko šle čez 1 meter v višino.
Redno dodajam zastirko iz odkosa ( trave je pri meni bolj malo; bolj regrat, detelja, rman, trpotec, hudičeva muhvič in slak
... ), v katerega vmešavam še nasekljan gabez.
![](https://i.ibb.co/vJNdwxR/IMG-7984.jpg)
-------
Pri meni prav super. Sicer bodo šele avgusta za obirat, ker imam same take, ki gredo iz zelene v barvo.
Kakšnih posebnih težav s pršicam kot prejšnja leta nimam. So lepo obložene, čeprav se na fotografiji ne vidi.
Visoke sorte ( Palena in Ljubov dlan ) so že nekje pri 85/90 cm in bodo verjetno gladko šle čez 1 meter v višino.
Redno dodajam zastirko iz odkosa ( trave je pri meni bolj malo; bolj regrat, detelja, rman, trpotec, hudičeva muhvič in slak
![Evil or Very Mad](images/smiles/icon_evil.gif)
![](https://i.ibb.co/vJNdwxR/IMG-7984.jpg)
-------
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Čudovito izgleda! Tako visoke je na njivah in vrtovih redko opaziti (če sploh). Moje v loncih se nekako kosajo s tvojimi, imam večinoma babure, kakih 15 sem obrala doslej. Na mini oranžne bom pa čakala še kar nekaj časa.
Hecno se je med paprikami znašla ena podolgovata (na videz podobna Ljubov dlan in sličnim), ne vem od kje
Prva je nastavila tri plodove, drugi je že napol obarvan v rdeče, prvega smo pojedli, ko je barvo komaj nakazoval. Ampak: vragec je bil pekoč!
Hecno se je med paprikami znašla ena podolgovata (na videz podobna Ljubov dlan in sličnim), ne vem od kje
![Surprised](images/smiles/icon_surprised.gif)
-
- Kraj: Žiri-NM
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Moja na balkonu, podarjena v vrtnariji ob nakupu cvetlic, ima en lep plod, ostali cvetki in plodiči so ob presaditvi odpadli. Enkrat, ko dobim kakšen lep mesnat paradižnik, jo bom slavnostno pojedla v solati
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
Ladka s Povelj, Bahnkova