Stran 7 od 8

Objavljeno: Če Avg 24, 2023 9:13 am
Napisal/-a lpmami
Muha, a to pire namesto riža a kot dodatek?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Če Avg 24, 2023 12:06 pm
Napisal/-a metuljc
To, da meso v papriki, če ni kuhana, ostane rdečkasto, ni posledica tega, da je ilo uporabljeno surovo meso, vsaj po mojih izkušnjah, ampak od mesa samega.
Novodobno mleto meso je tako ali tako skoraj spasirano, umetnost je najti grobo mletega (po mojih izkušnjah ga imajo v tistih EurioSpinih, ki imajo lastno mesnico, a le tistega, ki ga meljejo in pakirajo tam).
Pri nas niti stara mama, niti mama ni prej pražila mesa, pa zagotovo ni bila zmes v papriki nikoli rožnata in nikoli sprijeta v kepo. Je bil pa riž delno kuhan. Sama postopam različno.

Objavljeno: Če Avg 24, 2023 12:11 pm
Napisal/-a muha
lpmami je napisal/a:
Muha, a to pire namesto riža a kot dodatek?


Samo krompirjev pire in začimbe. Brez mesa. Vegi varianta.

Objavljeno: Če Avg 24, 2023 1:07 pm
Napisal/-a platar
Tudi pri nas ne pražimo mesa prej. Je pa res lokalnega izvora in mleto na "star" način, se pravi da ni kot pašteta. Cool Bom pa predlagal naslednjo rundo, ki je za vogalom, da se ga prej malenkost prepraži.
Glede na pozno zorenje bo pa seveda držalo, da paprika nekako ni avtohtona kot tudi niso čiliji za naše podnebje Laughing ob izbiri semen bom popazil nato, da so tudi čimbolj zgodne in ne samo prave barve.

Objavljeno: Če Avg 24, 2023 4:38 pm
Napisal/-a lpmami
muha je napisal/a:
lpmami je napisal/a:
Muha, a to pire namesto riža a kot dodatek?


Samo krompirjev pire in začimbe. Brez mesa. Vegi varianta.
Tole pa prvič slišim. Zna biti okusno.
Od vegi variant sem jedla samo polnjene z zeljem, pa so bile izrazito zanič._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Če Avg 24, 2023 4:53 pm
Napisal/-a Beki
Meni paprike z mesom nikoli niso bile preveč všeč, so mi pa zato blaaaaaazno dobre vegi paprike s krompirjem.

Približen recept je tukaj https://www.kulinarika.net/recepti/priloge/krompir/paprike-s-krompirjem/8094/?offset=10#mnenja.

Mi krompir narežemo na manjše kocke, ga ne ribamo. Preden nafilamo paprike, krompir malo opečemo na ponvi. Njam! Jih bom jutri naredila za kočerjo, dobro ste me to spomnile!

Objavljeno: Po Avg 28, 2023 9:08 am
Napisal/-a živa
Meni in moji družini so dobre samo moje filane paprike, in sicer midva jeseni zmeljeva sama govedino posebej, svinjino posebej (različni rok dobave). Paket govejega mletega in svinjskega mletega zmešam skupaj, prej dodam sproti mlet poper, sol, sesekljan peteršilj, majaron in timijan. maso temeljite premešam, dam na rahlo prepraženo čebulo in česen, pražim samo toliko časa, da se malo meso obarva. premalo pomeni trdo maso, preveč pa razpadajočo. riža ne dodajam, jajc tudi ne. le zakaj bi?
Paprik drugje ne jemo, se nam vsem zdijo moje najboljše. Se nam tudi ne pogreza po njih. v omako sladkorja ne dajem._________________Lp, Živa

Objavljeno: Po Avg 28, 2023 9:35 am
Napisal/-a Andrej Banko
Jaz pa pojem povsod vse, tudi če ni vedno super-duper ekstra najbolj dobro in 100% po mojem okusu! Wink
( že od majhnega )

Objavljeno: Po Avg 28, 2023 12:50 pm
Napisal/-a živa
AB, ti si fenomen na veliko področjih Wink Wink Wink_________________Lp, Živa

Objavljeno: Po Sep 04, 2023 4:23 pm
Napisal/-a platar
Druga večja nabirka, ki se je predelala v Ajvar skupaj z melancani in enim ta rumenim (Trinidad Butch T yellow) za ostrino. Bilo je nekje 6 7 kil vsega skupaj na koncu pa 4je kozarci. V receptu sicer piše, da se vodo od paprik po pečenju odlije, ampak mi ni dalo miru in sem jo poizkusil. Še dobro, bila je še boljša kot od paradižnika.

Tako pa izgledajo od zunaj: