Paradajzmanija 2023 - sobota, 19. avgust, Šmartno pri Litiji

Odgovori
spirit

Odgovor Napisal/-a spirit »

Prinela bom vsa semena na seznamu, ki sem ga napisala, če bi kdo še kaj kar ni napisano pa naj pove in pogledam.
Melona imam seme Micro tom in Micro Gemma. Prinesem.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Halooo? Spirit, hvala in vesela do neba!
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Se tudi jaz prijavljam. Danes sem celo lahko nabral 8 gajbic plodov, tako da prinesem plodove od sort, ki jih bom imel takrat na voljo.

Uporabniški avatar
Melona

Htf_lover, aleluja, morda pa rešimo Paradajzmanijo!
Uporabniški avatar
Melona

Dragi vsi, mene nekaj grize. Poplave in te katastrofe.

Letos je za sejanje za marsikaj prepozno in tudi bolj pomembne stvari morajo urediti tisti, ki so doživeli katastrofo. A smo jim Gartlčani sposobni zbrati semena za drugo leto? Kot smo pred leti zbirali za Bosno. Vrečkica, nekaj semen, oznaka vrste in sorte, letnica in kakšna vzpodbudna misel. Da za sortno čistost in podobne kvačke ne odgovarjamo, bomo že skomunicirali. Tudi tu okrog Litije, drugod seveda še huje, so poplavljene njive, vrtovi, hiše ...

Lahko se omejimo zgolj na paradižnike, mnogi bodo prvič imeli mavrico v vrtu. Lahko gremo na vse. Povejte, predlagajte, skritizirajte ... Paradajzmanija je prilika, ker se nas bo kar nekaj zbralo. Lahko nadaljujemo v jesen, si pošljemo. Prevzamem zbiranje in predajo. Prosim za mnenja.
Nazadnje urejal/a Melona 17 Avg 2023 11:21; skupaj popravljeno 1 krat
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Velik ZA z moje strani.
Je pa do sobote olj malo časa, se bojim. Mogoče se takrat bolj podrobno dogovorimo, kako, kaj in kdaj.
Zdaj bi se najbrž najbolj mudilo s semeni rastlin, ki se lahko sejejo še konec poletja, jeseni. Za ostale je več časa._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Melona

Hvala za ZA, Brbr. Me skrbi, da letos niti za najnujnejše ne bodo uspeli poskrbeti, sanacija, sušenje sten, za znoret, traja. Bolj se nagibam k temu, da jim do pomladi priskrbimo zalogo semen. Da bodo prav poplavljeni vrtovi najbolj pisani in najlepši.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Odličen predlog!! srce

Jaz se žal ne bom mogla prikazati, čeprav sem bila trdno odločena, da priletim vsaj za kakšno urico, ne glede na to, da pride familja.
No, pa so se stvari obrnile drugače - sinu je na dopustu na Rogli dokončno umrla 20 let stara Volvica in imamo zdaj v planu evakuacijo, posojanje avta in ostalo logistiko. puli lase

Imejte se lepo, me veseli, da pride tudi kar nekaj paradazkov!! V mislih bom klepetala z vami. Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Seveda ZA in Melona , kot si omenila, pomlad bo boljši termin, ko si bodo lahko uredili vrtove...
Kar nekaj takih akcij bo._________________sonček je in .....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Melona je napisal/a:
Hvala za ZA, Brbr. Me skrbi, da letos niti za najnujnejše ne bodo uspeli poskrbeti, sanacija, sušenje sten, za znoret, traja. Bolj se nagibam k temu, da jim do pomladi priskrbimo zalogo semen. Da bodo prav poplavljeni vrtovi najbolj pisani in najlepši.

palec gor
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”