Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Korenje - Daucus carota L.

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hvala, sem gledala onega drugega, pa je bil preveč fin. kupim jutri v Litiji, pa gre na gredo, je zemlja zbita letos za zjokat.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Naša zemlja tudi, pa je bila zastrta in odlagano dosti organskega materiala._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

bobolino, dve plasti bo čisto dovolj. Zalivaš čez papir, da se fajn zmoči. Le gledat spodaj ne pozabi, da ne bi zamoril pravkar vzklilih rastlinic. Prvih 10 dni pri korenju ni treba, ne bo tako hiter, čez 14 pa vsak drugi dan, za vsak slučaj, čeprav spomladi včasih res dolgo kali.

Za rahljanje površine je še boljši Perlit (če pozabimo na ceno Rolling Eyes ), ker je lahek in ostane v vrhnjem sloju, pesek se pa z vsakim mešanjem zemlje usede globje .
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ne pozabit na šoto, ki je dokaj poceni glede na volumen. Ker mi navadna ni preveč všeč bom poizkusil s
kokosovo šoto . Imam občutek, da se bo obnesla tako dobro kot listavka (listna šota).

lpmami, če maš probleme s polži moraš pod kopreno kar paziti, so lahko še bolj problematični.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zuf, kaj pa te odvrača od navadne šote?
Kokosova šota pa mene ne navduši. Sicer poznam samo tole, stisnjeno v tablete. To sploh ni šota, ampak so kokosova vlakna, kot tudi piše v francoščini (cocofibre).

Zelo hitro in zelo dobro nabreka, torej vpija veliko vode.

Na otip (namočena) je zelo zelo pusta. Verjetno pa res dobro rahlja zemljo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Gredico sva naštimala tako, da sva zemljo premešala z žakljem kremenovega peska, in posejla korenček skupaj s solato in redkvico. Prekrila sva s časopisnim papirjem in zalila. Upam na najboljše._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Tu http://domivrt.vecernji.hr/mocni-cuvar-vrta-korijandar-956821 Kornelija B.Šoštarič govori,da koriander pomaga zaščititi korenje pred korenjevo muho.Letos poskusim.
andreja62

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

Na predavanju je Fanči Perdih povedala, da vedno zmeša korenjevo in solatno seme in to skupaj poseje. Nato puli solato in je treba koren veliko manj redčiti._________________Andreja
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ni slaba ideja. Jaz sem tako mešala rdečo redkvico in solato. Nehala sem samo zato, ker od redkvice praviloma ni bilo kaj dosti: na 1 gomoljček 20 sadik s samimi listi.
Odgovori