Velikostročni (slonji) česen - Allium ampeloprasum
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
V vrtu mi česen nikakor ni ratal. Spomladi nekje do začetka maja čudovit, potem pa porumenel in splesnel ali kako naj rečem. Predlani sem naredila na gredi hribček - jarek.... Na hribček posadila česen, v jarek pa zimsko solato. Super mi je uspelo.
Tudi letos sem narela , samo da imam v vrtu le slonji česen in pa česneke s stebla navadnega česna
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Tudi letos sem narela , samo da imam v vrtu le slonji česen in pa česneke s stebla navadnega česna
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
cinija1 je napisal/a: |
Jaz sem trem pustila, da bodo cveteli - za čebelice. Trem sem pa odrezala. Tiste male zarodne,ki so v zemlji ob česnu, ni niti enega ven. Morda pa še pridejo. lp cinija |
Zapomni si, kam si jih sadila in poglej spet tja drugo leto.
Vsaj pri meni zarodni čebulčki vedno rabijo dve leti, da prilezejo iz zemlje.
Ni mi bilo logično, dokler nisem šla enih par secirati: lupina je izredno čvrsta, debela in skoraj plutasta, zato verjetno rabi zelo dolgo, preden razpade in omogoči rastlinici, da prileze ven..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
-
Sem posadil štiri režnje ene glavice. Cvetovi so višine cca 150-165 cm.
Jih bom pustil da vidim kaj bo ratalo. Z zarodnimi čebulicami pa ni uspeha.
Citiram: |
=Ivčk Vsaj pri meni zarodni čebulčki vedno rabijo dve leti, da prilezejo iz zemlje. |
Ena je vzklila. Je tako uboga, da bi rabila 3 leta da zraste do slonje velikosti.