Velikostročni (slonji) česen - Allium ampeloprasum

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Jaz sem trem pustila, da bodo cveteli - za čebelice. Trem sem pa odrezala. Tiste male zarodne,ki so v zemlji ob česnu, ni niti enega ven. Morda pa še pridejo.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Pri meni je od 4 zarodnih vzklila samo ena, bom pustil cvetove.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi mene tile zarodni čebulčki begajo. Naslednjič jih bom posadila v korito ob rožah. Tam bom laže preverjala, kako se obnašajo.

Dve glavici, ki sta že imeli stroke, sem pustila v zemlji. Rezultat: Cel šop listov na kupu. Z zanimanjem čakam, ali bo to kaj vplivalo na debelino glavic. Domnevam da.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moj slonji česen je bil čez zimo prav lep, močen. Kmalu spomladi pa je zaćel rumeneti in je zgnil. Tako, žal ne bom mogla prispevati k oskrbi Gartlca..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr: si imela več sadik in so zgnile vse, ali samo eno? Bi bila lahko kriva spomladanska suša in se je posušil le nadzemni del? Kajti vlago naj bi ta česen bolje prenašal, kot navadni.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Imela sem samo en strok. Posajen je bil v bolj senčem delu vrta. Prej mislim, da je bilo vlage preveč, kot premalo. Ali pa je imel premalo sonca..._________________naredimo svet lepši
cinija1

V vrtu mi česen nikakor ni ratal. Spomladi nekje do začetka maja čudovit, potem pa porumenel in splesnel ali kako naj rečem. Predlani sem naredila na gredi hribček - jarek.... Na hribček posadila česen, v jarek pa zimsko solato. Super mi je uspelo.

Tudi letos sem narela , samo da imam v vrtu le slonji česen in pa česneke s stebla navadnega česna
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

cinija1 je napisal/a:
Jaz sem trem pustila, da bodo cveteli - za čebelice. Trem sem pa odrezala. Tiste male zarodne,ki so v zemlji ob česnu, ni niti enega ven. Morda pa še pridejo.
lp cinija

Zapomni si, kam si jih sadila in poglej spet tja drugo leto.
Vsaj pri meni zarodni čebulčki vedno rabijo dve leti, da prilezejo iz zemlje.

Ni mi bilo logično, dokler nisem šla enih par secirati: lupina je izredno čvrsta, debela in skoraj plutasta, zato verjetno rabi zelo dolgo, preden razpade in omogoči rastlinici, da prileze ven..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem posadil štiri režnje ene glavice. Cvetovi so višine cca 150-165 cm.
Jih bom pustil da vidim kaj bo ratalo. Z zarodnimi čebulicami pa ni uspeha.
Citiram:
=Ivčk Vsaj pri meni zarodni čebulčki vedno rabijo dve leti, da prilezejo iz zemlje.

Ena je vzklila. Je tako uboga, da bi rabila 3 leta da zraste do slonje velikosti.
cinija1

Lepooo. Kaj v ozadju semeniš čebulo?
Odgovori