Stran 7 od 23
Objavljeno: To Apr 08, 2014 4:18 pm
Napisal/-a Darso
Oh Voda, krasno imaš, pa toliko rožic,.... in prekrasna čebula in česen.... lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Objavljeno: Po Apr 21, 2014 9:55 pm
Napisal/-a nxyz
Je morda hrastov sprevodni prelec to?
Objavljeno: Po Apr 21, 2014 10:31 pm
Napisal/-a voda
verjetno je ta hrastov sprevodni prelec.
tudi v hosti so drevesa napadena s to nadlogo. hja muha ko bi one to razumele. očitno ji ni do tega da delajo svilo. lpvoda
Objavljeno: Po Apr 21, 2014 10:59 pm
Napisal/-a nxyz
Ta je nevaren za štirinožne prijatelje.
Objavljeno: Po Apr 21, 2014 11:27 pm
Napisal/-a Lpmami
Menda je nevaren ali vsaj zelo neprijeten tudi, če pride v stik s kožo. Pa dlačice naj bi povzročale težave v dihalih.
Ko smo pred desetletjem ali dvema imeli napad pri nas, tisto sezono otrok iz vrtca niso nič vodili na sprehod ob gozdiču._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Apr 22, 2014 10:55 am
Napisal/-a voda
te gusenice katere visijo s hrasta niso take kot poslikane na tleh. ene so zelene, druge zeloomajhne skoraj črne. vlažno je in to jim odgovarja. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Po Apr 28, 2014 8:43 pm
Napisal/-a tjesih
Na svetlo sta prikukali tvoji dve hosti, ki sem ju posadila jeseni. Hvala. Prvi listi so čudoviti.
Objavljeno: Pe Maj 02, 2014 5:10 pm
Napisal/-a voda
tjesih pozdravljena, lepo da si se oglasila. ne zaradi host ampak zaradi pomisleka, da ni kaj narobe. lepo pomlad ti želim. lpvoda
še nekaj užitnega: kamenica- jo odpreš (mora biti živa), nekaj kapi limoninega soka in pogoltneš sestavino.
Astrea rugosa nekje piše Bolma rugosa- pravimo mu polž Turban (školjka izgleda kot pokrivalo turban). pokrovka oranžno rdeča se uporablja za nakit in če jo najdeš na obali ti prinese srečo (haha). tuda ta mora biti živ. daš v vrelo vodo, ga precediš. izvlečeno sestavino narediš na buzaro belo ali rdečo ali na rižot. ko izvlečeš mišico polža je čisto na koncu cca 1cmje totalno zelena barva. polna morskih alg oz predelane trave in nekaj zelo fine mivke. tako da je to dobro odstraniti. jaz sem jo pojedla (kot da bi se pasla po morskem mahu). za prebavo so dosti težki zato odsvetujem uživanja zvečer.
sveži
po 5min kuhanju v vreli vodi in čiščenju
in še to pedoči ali dagnja na buzaro:
2kg za 3 osebe. med kuho se školjka odpre. tista ki se ne odpre je na silo ne odpiraš.torej jo zavržeš. vse skupaj traja 10-15 min na močnem ognju in pokrito. s prsti primeš školjko poješ vsebino- mišico, z lupino zajameš saft in točaš s kruhom (morska voda, katera je bila v njih, belo vino, peteršil in česen ter drobtine seveda vse na olivnem olju in največji gušt je prav iz lonca v katerem se je kuhalo. hja lupine odlagaš na krožnik. lpvoda
PS: drugič bom o dežju, žuželkah, gosenicah črvih, muhah itditd