Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožnik ne na nebu ne na zemlji

Moderator: Melona

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

pa tako lep hrošček je! nestrpen_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

a za te stvari moraš biti grd? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Pravim, da mi je včasih kar žal za ta lepa bitja....da morajo v našem svetu igrati vlogo negativcev,_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

dolgo se tukaj nisem oglašala, a saj je skoraj vse po starem. cela dolina (vala) diši od marca naprej ne samo po vrtnicah tudi po drugem grmovju, cvetju in sedaj se skozi vse to vplita lipov duh.

Arena, se spomniš majhnega potaknjenca ali sejančka iz tvoje stare parcele katerega si mi podarila? vsa hiška "kamor cesar gre peš" je bila bogato rožnata s to cvetlico. poglej, letos je prvič zacvetel in cvet je minijaturen, lep mrav tak kot mora biti, rdeč in zelo dolgo časa cveti. hvala ti.

bilo je grdih in kasneje lepih pogledov.

(klik na slikico jo poveča), nadaljujem kasneje lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Voda precej slik noče prikazati, ampak tiste ki pa jih so lepe. Čakam še slike tvojih lokov...
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Voda, lepo da si nazaj s slikicami (katerih je pa bolj malo vidnih). Vsako oglašanje je več kot zaželjeno.
NinochkasRose

Odgovor Napisal/-a NinochkasRose »

Voda še slik prosim ! Me kar žeja po njih Wink_________________Excellence is not an act but a habit
voda

žal moje vrtnice niso tako v prvem palnu kot pri vaših rožnikih, namreč so umeščene v okolje katero je do sedaj bilo bolj neprijazno zanje. marsikatere sem presajala zaradi zidave zidov, marsikatera ni vzdržala zaradi velike vročine, marsikatere (burbonke) ne prenesejo toliko močne burje. te katere so ostale se nekako držijo in v letošnjem letu niso tako košate, ker sem jih že decembra prvič po nekaj letih rigorozno porezala. naslednje vsaj dve leti bodo spet prepuščene svoji bahavosti in všečnosti ter dišavnosti med drugim rastlinjem. namreč samo vrtnice, torej popoln rožnik ni zame. jaz imam rada, da se rastline dopolnjujejo zato je pored teh lepotic še marsikatera druga rastlina. seveda sem vedno znova ujeta v zanko, ker po papirnatih načrtih glede barv in kombinacij se ne izide (čas cvetenja, tla, burja itd..) zato se prepuščam naključni saditvi, če naključje sploh obstaja (mislim da ne).
ne mi zamerit ljubiteljice vrtnic, a meni je vsaka rastlina ne glede na klasni razred prekrasna. klas žita, cvet čebule, vejica rožmarina, poljski mak in druge vse, vse so prekrasne in zaradi tega jih ne izločam iz okolja vrtnic. zaradi tega moj rožnik, če si dovolim ga tako imenovati ni primerljiv z vašimi urejenimi. lpvoda

PS: sedaj sem opazila, da sem zanemarila vsaj 50-tak drugih vrtnic in še toliko potaknjencev.

_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tole je za Istro zelo poseben pejsaž!
Toliko vrtnic, kot jih imaš ti, ni verjetno v celi Istri in Dalmaciji skupaj Smile
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Isusek božji, pa to ti dih zastane. Tu nekaj grmov, tam nekaj, izpod drevesa se vali morje cvetov, pa ti oboki, pa kaj bi naštevala in govorila, saj slike povedo vse. Voda zlate roke imaš
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori