V rubriki predstavitve članov najdi moj vrtiček in pod zadnjimi objavami je tudi slika arnike, ki jo imam. Jeseni me vsi interesenti pocukajte za rokav. Bom za vsak slučaj pobrala veliko količino semen, da bo dovolj za morebitne interesente.
Jaz bom na soncu in arniko bom, vsaj v alkoholu, pustila noter. Ker ne vidim razloga, da ne bi. Bom pa v obe tekočini dala posušeno, vsaj za olje je to bolj varno, ker sicer ostane v njej voda in je kar nekaj možnosti, da se namok pokvari.
Bo pa treba najti nadomestno vrsto, ki ja v farmaciji tudi dovoljena v enake namene in se jo brez posebnega truda goji doma. Arnica chamissonis
No meni se še ni pokvaril. Tako da upam da bo tudi tokrat v redu.
Tudi jaz sem že imela sadike te arnike a se nekako ni prijela. Sem pa slišala da je ponekod v Astriji in po Evropi že kar invazivna.
Jaz bom na soncu in arniko bom, vsaj v alkoholu, pustila noter. Ker ne vidim razloga, da ne bi. Bom pa v obe tekočini dala posušeno, vsaj za olje je to bolj varno, ker sicer ostane v njej voda in je kar nekaj možnosti, da se namok pokvari.
Bo pa treba najti nadomestno vrsto, ki ja v farmaciji tudi dovoljena v enake namene in se jo brez posebnega truda goji doma. Arnica chamissonis
No meni se še ni pokvaril. Tako da upam da bo tudi tokrat v redu.
Tudi jaz sem že imela sadike te arnike a se nekako ni prijela. Sem pa slišala da je ponekod v Astriji in po Evropi že kar invazivna.
Em.... A tud v olju namočeno pustimo stat na soncu?
Sem pa semena iz sredic pobral pa bom nesu nazaj (posjal)...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....