Arnica montana - arnika

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

metuljc je napisal/a:
Bo pa treba najti nadomestno vrsto, ki ja v farmaciji tudi dovoljena v enake namene in se jo brez posebnega truda goji doma. Arnica chamissonis
A jo je že kdo "našel" in jo že goji?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jaz sem jo že imela, pa mi je preminila. Mislim, da jo ima Tiana. Mi jo je že obljubila pred časom.
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

lpmami je napisal/a:
metuljc je napisal/a:
Bo pa treba najti nadomestno vrsto, ki ja v farmaciji tudi dovoljena v enake namene in se jo brez posebnega truda goji doma. Arnica chamissonis
A jo je že kdo "našel" in jo že goji?

https://www.horizonherbs.com/product.asp?specific=324 oziroma
https://www.horizonherbs.com/product.asp?specific=325

me ima, da bi obe naročila._________________Dies diem docet
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

V rubriki predstavitve članov najdi moj vrtiček in pod zadnjimi objavami je tudi slika arnike, ki jo imam. Jeseni me vsi interesenti pocukajte za rokav. Bom za vsak slučaj pobrala veliko količino semen, da bo dovolj za morebitne interesente.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

cmru, gojenje navaden arnike (Arnica montana) ni mačji kašelj. Je precej preglavic z njo, zahteva kislo rastišče, pa gotovo še kaj.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Tako je, večkrat sem prinesel s Pohorja rozeto z zemljo vred, drugo leto je cvetela nato pa izginila.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

metuljc je napisal/a:
Jaz bom na soncu in arniko bom, vsaj v alkoholu, pustila noter. Ker ne vidim razloga, da ne bi. Bom pa v obe tekočini dala posušeno, vsaj za olje je to bolj varno, ker sicer ostane v njej voda in je kar nekaj možnosti, da se namok pokvari.

No meni se še ni pokvaril. Tako da upam da bo tudi tokrat v redu.

Tudi jaz sem že imela sadike te arnike a se nekako ni prijela. Sem pa slišala da je ponekod v Astriji in po Evropi že kar invazivna.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Aye-Aye je napisal/a:
metuljc je napisal/a:
Jaz bom na soncu in arniko bom, vsaj v alkoholu, pustila noter. Ker ne vidim razloga, da ne bi. Bom pa v obe tekočini dala posušeno, vsaj za olje je to bolj varno, ker sicer ostane v njej voda in je kar nekaj možnosti, da se namok pokvari.

No meni se še ni pokvaril. Tako da upam da bo tudi tokrat v redu.

Tudi jaz sem že imela sadike te arnike a se nekako ni prijela. Sem pa slišala da je ponekod v Astriji in po Evropi že kar invazivna.

Em....
A tud v olju namočeno pustimo stat na soncu?

Sem pa semena iz sredic pobral pa bom nesu nazaj (posjal)...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Hvala, Čmru in Tiana - te pocukam za rokav jeseni Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Na Rogli je začela cveteti, sem jo nabrala včeraj. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Odgovori