Ko srce zaigra......

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

T T živio, hroščev (zlate minice) je pri koncu poletja manj zato, ker se njihov življenski ciklus obrne v drugo smer - v smer nadaljevanja vrste. ta perpetum mobile traja 4 leta.

torej koncem poletja odložijo jajčeca v kompost ali v mehko zemljo pod kakšen cvetlični lonec, ali pod kup odmrlih vej in se tam razvijejo larve ali ličinke (ne vem kako se reče prav). (zato tudi kure na teh mestih najraje brskajo, saj je ta beljakovina zanje prava poslastica). čez štiri leta pridejo spet na plano. zato se takemu letu (letos je bilo takšno) reče kebrovo leto.

enako kot ti sem jih letos lovila in pri jemanju humusu ugotovila del njihovega življenjskega proces. poslikala sem te črve in ko pridem do tega diska bom pokazala. lpvoda

PS: ali je ta tekst na pravem mestu ne vem, a ker sem ga že napisala ni škode da bo tudi tukaj_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

rene, kako na široko se razraste Schneewittchen? Misliš, da bi bilo bolje, da so skupaj posajene dve ali tri sadike? Pri meni je grm ozek, rada bi večjo površino zasadila s to lepotico._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Moja Schneewittchen je Lambertova polianta; je majhen grmiček širine cca 50cm. Za večjo površino bi ti vsekakor priporočala tri sadike skupaj. Ker pa je to nizek biserček mi tudi ena deluje lepo.
Imaš ti mogoče Kordesovo floribundo?
bobolino

Ja, moja je od Kordesa. Embarassed_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Bobolino vsaj dve kupi, moji dve vsajeni 60cm narazen zavzameta v širino malo manj kot 2m.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Bobolino, Schneewittchen (Kordes) je rožni grm, računaš lahko na 1,50x1,50m, če ne še kaj več. Razen, če boš močno obrezovala._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Ob novem zastavljanju gred je velikost grmov kar velik faktor, na katerega dajem pozornost. Hvala za info._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Garden-ja

O ja, velikost je odločilna.
Naj povem, da še nihče z mano vred ni rekel, da je kaj posadil predaleč, vsi se pritožujemo, kako so podatki o velikosti rastlin v katalogih zavajujoči saj so rastline kasneje veliko višje/večje._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Bolj se mi gre za zgoščeno obliko grma._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Garden-ja

Zgoščenost ali razmršenost sorte je največkrat odvisna od sorte, nekatere so prav nagnjene k temu, da rastejo neurejeno._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Odgovori