Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Mici Šapka je napisal/a:
gun je napisal/a:
Jaz pa sm danes posadil prvih 25 paradižnikov na njivo. Srečno Smile

Uh, sem se bala, da sem jaz edina. Včeraj sem posadila vse paradižnike, ki so namenjeni na naš "goriški" vrt. Pred tem so bili kakih 10 dni na balkonu. Če bo prav sila (pa dvomim, ker napovedujejo burjo in ko je burja ni nikoli mraza), jim bom jutri ponoči dala kakošno zaščito.

Na moj "tolminski" vrt pa ne gredo nikoli pred prvim majem.

Tole z Burjo je malo mimo ... Razen če je kakšna spefična mikrolokacija, za makrolokacijo velja da je burja mrzel veter ...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zelenc je napisal/a:
Eno vprašanje... Sem v začetku marca kalil paradajz (Hvala za semena, Ivčk!) in mi sicer lepo raste 10-20cm v višino, ampak so se mi začeli listi barvat v rumeno in predvsem spodnji odpadat. Glede na to, da sem čisti novinec na tem področju me zanima ali je to normalno oz kaj delam narobe?

Lačni so, nahrani (pognoji) jih. Pa ne preveč.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Ups. Jih imam še kar v tistih zelenih kvadratkih... Ok, bom presadil zadevo. Hvala.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Nekje sem prečitala, da so paradižniki godni za presadit, ko porumenijo in odpadejo klični listi._________________naredimo svet lepši
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Metuljc,
hvala, z veseljem jih vzamem, ti boš pa povedala, kaj bi želela, prinesem seznam, če bo potrebno, bomo pa zalistke potaknili, sem čisto noter padla. Rolling Eyes_________________Lp

Nauta
Mici Šapka

Odgovor Napisal/-a Mici Šapka »

forest727 je napisal/a:
Mici Šapka je napisal/a:
gun je napisal/a:

Uh, sem se bala, da sem jaz edina. Včeraj sem posadila vse paradižnike, ki so namenjeni na naš "goriški" vrt. Pred tem so bili kakih 10 dni na balkonu. Če bo prav sila (pa dvomim, ker napovedujejo burjo in ko je burja ni nikoli mraza), jim bom jutri ponoči dala kakošno zaščito.

Tole z Burjo je malo mimo ... Razen če je kakšna spefična mikrolokacija, za makrolokacijo velja da je burja mrzel veter ...

Morda je burja mrzle veter, ampak (citiram današnji vremenski komentar za primorsko): "pri vas se ne bo tako ohladilo, ker bo pihala burja". Kar pa se tiče mikrolokacje: ja, zaradi vetra (ki pa ni čisto prava burja) ki stalno vleče je pri nas slana res zelo izjemen dogodek.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Mici Šapka je napisal/a:
forest727 je napisal/a:
Mici Šapka je napisal/a:
gun je napisal/a:

Morda je burja mrzle veter, ampak (citiram današnji vremenski komentar za primorsko): "pri vas se ne bo tako ohladilo, ker bo pihala burja". Kar pa se tiče mikrolokacje: ja, zaradi vetra (ki pa ni čisto prava burja) ki stalno vleče je pri nas slana res zelo izjemen dogodek.

Imeti slano =/= mrzlo in neimeti slane =/= toplo... Slane nimaš zato, ker ti vlago v zraku izsuši veter, kar si tudi napisala, in nimaš kapljic (rose), ki bi zmrznile na listih...

Ne vem kje si burjo dobila in iz kje je ta komentar pobran, ampak v prihodnjih dneh burje NE BO. Zato tudi toplejši veter in toplejše ozračje.
tigrček

Odgovor Napisal/-a tigrček »

Okrog 800 sadik paradižnika mi je uničila plesen v sobi, sedaj se bojim, da jih ne napade še tistih 600, ki jih imam v rastlinjaku.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Kakšna plesen? Fotka bo veliko pomagala, da lahko prepoznamo, za kaj točno gre..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

kakšne težave maš tigrčk?_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Odgovori