Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
-
-
Ja sam probao suvo lisce asimine kao pesticid na crnin tresnjinim vasima i rezultat je bio 0...
Pravio sam "bio pesticid" na nacin da sam izdrobio suvo lisce asimine u vodu i ostavio da stoji oko 12 h i posle procedio i tretirao sa time preko prskalice crne biljne vasi i nakon nekoliko prskanja vasi su bile i ostale na tresnji bez ikakvog efekta pesticida.
Ovaj recept sto koristi TheChemist je delotvoran najverovatnije iz razloga jer se koristi "liquid soap" jer znam da su ljudi biljne vasi unistavali sa blagim rastvorom tekucine za pranje sudja sto je jako slicno tecnom sapunu.
Pravio sam "bio pesticid" na nacin da sam izdrobio suvo lisce asimine u vodu i ostavio da stoji oko 12 h i posle procedio i tretirao sa time preko prskalice crne biljne vasi i nakon nekoliko prskanja vasi su bile i ostale na tresnji bez ikakvog efekta pesticida.
Ovaj recept sto koristi TheChemist je delotvoran najverovatnije iz razloga jer se koristi "liquid soap" jer znam da su ljudi biljne vasi unistavali sa blagim rastvorom tekucine za pranje sudja sto je jako slicno tecnom sapunu.
-
misoo83 je napisal/a: |
Ovaj recept sto koristi TheChemist je delotvoran najverovatnije iz razloga jer se koristi "liquid soap" jer znam da su ljudi biljne vasi unistavali sa blagim rastvorom tekucine za pranje sudja sto je jako slicno tecnom sapunu. |
Odličnen komentar!
Zato sem imel dve kontroli. Ene nisem škropil, drugo sem škropil z zelo blago raztopino detergenta (to sem vzel kot alikvot od šarže, kjer sem potem namakal listje, torej je šlo za identično raztopino detergenta v vodi). Lahko povem, da na nobeni od kontrol ni bilo videti kakšnega učinka. Na testu, kjer so bili prisotni tudi listi asimine pa ni bilo nobene uši več.
Detergent ima funkcijo pomagala pri raztapljanju asimicina in kot zmanjševalec površinske napetosti vode...posledično se na listih ne naredijo velike kaplje. Namesto detergenta se lahko uporabi tudi malce mleka.
-