Stran 61 od 107
Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 6:14 am
Napisal/-a mravlja
Mfranc, hehehe..., sigurno si imel glede viška v mislih nekaj takega - https://m.youtube.com/watch?v=1Y3YNpLn9JM
Objavljeno: Pe Nov 10, 2017 11:53 am
Napisal/-a mfranc
Jap, to je to; sem že dal v petletko _________________mfranc
Objavljeno: So Nov 11, 2017 12:03 pm
Napisal/-a misoo83
Juče obrano stablo kakija, a evo i video kako je to kod mene ove godine izgledalo.
https://www.youtube.com/watch?v=fduS6Wj-r5E
Objavljeno: So Nov 11, 2017 12:54 pm
Napisal/-a mravlja
Mfranc, zdaj verjetno že lahko oceniš, kako "globoke" so poškodbe plodov tvoje Nikitke... ali so le bolj površinske?
Objavljeno: So Nov 11, 2017 4:01 pm
Napisal/-a mia_spela
Zdravo,
Preko spleta sem kupila domnevno 3-letno sadiko kakija tipo. Ob prejemu pošiljke pa sem bila kar nekoliko razočarana, saj je sadika dokaj šibka - ima tanko deblo in veje. Sploh če jo primerjam s tistimi, ki so jih pred 2 tedni prodajali v Kalia centrih.
Zato me zanima, če morda kdo ve, kako prepoznati, ali je sadika dejansko 3-letna? In pa zakaj ima tako tanko deblo (glede na njeno starost).
Hvala.
Lp,
špela
Objavljeno: Ne Nov 12, 2017 10:40 am
Napisal/-a vinkoz
mfranc je napisal/a: |
Optimist je napisal/a: | Kar obreži pa v sušilnik! Glede sosedovih.... Bi reku da pr teb rase kvaliteta |
Razmišljam "optimistično" za drugo leto, ko me morda doleti množičen napad kosov. Kako pa je pravzaprav s sušenjem - verjetno morajo biti kakiji prej omehčani, ali se motim? |
Živjo Franc.
Da se še jaz malo oglasim. :
Sedaj sem zaključil za letos s sušenjem.
Najprej sem sušil olupljen kaki na krožne rezne (na oko) caa 7-8 mm.
Da je usper zagotovljen je veliko truda , , nato je pela salamoreznica, rez na (Šubler) 7mm.In gej , klic kolega, zakaj ne režem kaki brez olupiti na krhlje(.Pa sem začel, a je bilo malo daljše sušenje, vendar z mojo novo inox pridobitvijo,ko naenkrat asorbira celih 10 kg, nadalje sušenje izmenično na dveh različnih temperaturah napran ABC sušilniku, razmerje količine sušenja 1:5, ne presežem porabo 200 wat/h.
Bo pa potrebno poizkusiti še tisti japonski način celih olupljenih kaki.
Ravno grem pogledati, če dobim nekaj primernih. Firbec pač.
Sem pa se letos založil s suhim sadjem, da komot lahko traja leto 15 mesecev.
lp.
Objavljeno: Ne Nov 12, 2017 12:39 pm
Napisal/-a lpmami
vinkoz je napisal/a: |
Sem pa se letos založil s suhim sadjem, da komot lahko traja leto 15 mesecev. |
Ali pa ... če kaj prodaš kakšni ljubiteljici sušenih kakijev?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Ne Nov 12, 2017 3:15 pm
Napisal/-a Plamenka
Mia_spela, pozdravljena!
Na sadna drevesa se ne spoznam preveč, a predlagam, da drevesce poslikaš in slikco daš na forum, da si bomo lahko predstavljali. Tudi sama lahko primerjaš, če vprašaš v Kaliji, koliko so stare sadike. Na spletu Sadika na dom sem prebrala, da prodajajo 3-letno sadiko kakija, ki je že rodna, prodajna višina 160-250 cm, če ti to kaj pomaga.
Objavljeno: Po Nov 13, 2017 3:35 pm
Napisal/-a mia_spela
Plamenka pozdravljena!
bi priložila sliko, ki jo imam shranjeno na računalniku, a je ne znam. Ja, od sadikenadom sem naročila omenjeni kaki. Tiste iz Kalia-e pa sem videla pred 2 tedni in sedaj jih jim je zmanjkalo (zato sem se odločila za sadikanadom in se glede na to, da je pisalo, da je 3letna sadika, obetala nekoliko večjo oziroma debelejšo, tako pa ima deblo le toliko debelo, kot se imele tiste sadike v Kalia stranske veje).
Hvala vseeno.
Lp
Objavljeno: Po Nov 13, 2017 4:06 pm
Napisal/-a Plamenka
Tukaj so navodila za nalaganje slik v prispevek.
http://forum.gartlc.si/gartlc-about42.html
Pri Sadika na dom sem enkrat naročila stebrasto jablano in je bila sadika močna. Rodila je naslednje leto.