Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Danes sva posadila Kresnik-43 krompirjev in pa od Lpmami 28 krompirčkov.
Lepo sem jih položila na volno, da jim bo toplo, upam.

Vsega ostalega, to je Marisbard in pa Romano, bom sadila kasneje.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Cinija1, tile krompirčki od Lpmami so ti pa dobro obrodili iz semen Laughing če jih imaš kar 28!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 15 Mar 2017 22:30; skupaj popravljeno 1 krat
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Uh, a ni še malo premraz za krompir Confused_________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, naj bi bilo še premraz. Ampak sem ta teden videl kar nekaj okoliških kmetov, ki so tudi že sadili.
Jaz bom počakal še kakšen teden ali deset dni, ampak zoprno je, ker naj bi bilo v tistem času pa mokro, krompirčki imajo pa že kar lepe kalčke. da premislim
cinija1

Nimam veliko za izgubiti. Nikdar ga nisem še tako zgodaj sadila. Vse je enkrat prvič in če se bo obneslo, bo naslednjič pa drugič.
Pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Iz otroških let se spomnim, da so kmetje, ki so imeli njive na celodnevnem soncu in nagnjenih odcednih terenih prvi zgodnji krompir ob primernem vremenu sadili tudi že konec marca.

Torej: če je zemlja peščena in zato že lepo ogreta teren pa odceden gre krompir brez škode že v zemljo. Na ravnini, v težji zemlji, še sploh tam, kjer bi voda ob močnejših padavinah rada zastajala, pa nikar! Menda se tudi krompir rad "prehladi", če ga sadimo v premrzlo zemljo in potem slabše napreduje.

Cinija1: glede na slike, ki jih objavljaš, je pri tebi posebej ugoden teren za zgodnjo saditev, saj narava pri tebi krepko prehiteva.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes sem pregledala moje zapiske iz prejšnjih let in ugotovila, da sem ga po navadi sadila od začetka aprila, poznega paenkrat tudi šele začetek maja Vendar je to za moje razmere prepozno, ker ga ujame poletna suša. Letos bom zgodnjega verjetno sadila zadnji dan marca ali prvi aprila. Za ozimnico pa v dnevih za korenino od 9-12. aprila, če bo vreme seveda...

Cinja 1, želim ti debel krompir Wink . če mu bo pa hladno, ga lahko malo ogreješ z baldrianovim čajem._________________naredimo svet lepši
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

V vrtu že tri leta zapored sadim krompir v prvi polovici marca, do zdaj sem imela srečo, je bil vedno lep. Tudi letošnjega bom danes, po potrebi lahko še vedno dam čez malo slame ali koprene.
Za sajenje v hladnejšo zemljo se priporočajo malo večji gomolji, ker imajo dovolj energije, da preživijo hlad.
cinija1

Brbr hvala, ker si me spomnila na baldrijan. Imam nabrane cvetove in pa eno baldrijanovo coprnijo - tekočino. A veš, da bi pozabila. Hvala še enkrat in lep pozdrav vsem
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kako naj postopam s krompirjem, predvsem kaj naj naredim s cimami na kifeljčku? Naj jih potrgam in ga dam na svetlo kalit ali naj jih pustim? Je že čas za sajenje?

Tole je pa nekaj gomoljev vijoličnega, ki nima tako velikih. Kaj naj naredim z njim, se ga sadi kasneje, naj ga dam do sajeja na svetlo ali temno?

Odgovori