Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr je napisal/a:
JKaj je narobe, ne vem. Mislim pa si, da, rorčki pri razpadu porabljajo hranila (podobno kot seno, ki v prvi fazi razkroja porablja veliko dušika) in so moji božčki stradali, pa še zeblo jih je.

Bi se kar strinjala. Imam enake izkušnje z enimi lončki za sajenje iz KIKa izpred nekaj let, pa tudi v menjavi sem kdaj dobila v takih lonččkih sadike in so se povsem enako obnašale, ko sem jih presadila, so kar zaživele.
Ja, celo življenje se učimo. Wink
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Brbr,mislim da je prav da si pomagamo Smile .

Bi pa vmes še adm. prosila,če lahko tisto temo ki je nekje na 38 strani in pišete o čiščenju rastlinjakov z peroksidom prenesete k rastlinjakom-tule se bo čisto pozabila in zgubila.
Saj bi sama,pa ne znam Embarassed_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

notranjka je napisal/a:
Brbr,mislim da je prav da si pomagamo Smile .

Bi pa vmes še adm. prosila,če lahko tisto temo ki je nekje na 38 strani in pišete o čiščenju rastlinjakov z peroksidom prenesete k rastlinjakom-tule se bo čisto pozabila in zgubila.
Saj bi sama,pa ne znam Embarassed

Se priporočam za pomoč, če kaj spregledamo. Narediš pa enostavno takole:

Citiraš, citirano kopiraš in prilepiš kamorkoli se ti zdi potrebno in primerno. Tudi admini delamo na ta način, kadar ločevanje tem ni smiselno.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Embarassed Embarassed

Hvala_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

brbr je napisal/a:
Joj, kako mi je toplo pri srcu, ko berem vaše prijazne odgovore. Res iz srca hvala vsem, za ponujeno pomoč. Upam pa, da si bodo moji varovanci vseeno opomogli in v mesecu do saditve na prosto tudi okrevali.
Kaj je narobe, ne vem. Mislim pa si, da, rorčki pri razpadu porabljajo hranila (podobno kot seno, ki v prvi fazi razkroja porablja veliko dušika) in so moji božčki stradali, pa še zeblo jih je.
Kakorkoli, mislim, da bo v tednu ali dveh popolnoma jasno, ali se bodo izvlekli, ali ne in, če ne, bom vesela vaših viščkov. Še enkrat pa vsem hvala za ponujeno pomoč in sočutje.

Verjetno bom ponavljal že znano in ...

V takšnih primerih, ko je domneva podobna tvoji (podhranjenost) je ukrepanje z najhitrejšim učinkom listno gnojenje. Tudi sicer so gnojila v tekoči obliki nekako boljša. So bolj čistih elementov in tako rastlinam dostopnejša. In morebiti še to. Apliciranje naj bo v zgodnjih dopoldanskih urah, saj tem sledijo dnevne, po navadi višje temperature. Rastline tako lažje sprejmejo gnojila.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

O, Nadina in dašabina, vaju sem pa že pogrešala!!
Nadina, veselim se že tvojih fotk paradajzkov na tisti lepi dolgi opori iz kanel. Ko bi le pri meni lahko tako zgledalo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem jih zaenkrat rajše kar presadila v svežo zemljo. Korenine so izgledale zdrave, veliko listov pa tako bogih, da po mojem tudi hrane ne bi sprejemali.
Bom poročala, kaj se bo dogajalo. mislim pa, da se kažejo mladi listki, ki so lepe zelene barve (če niso to samo moje pobožne želje)._________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

juglans, ko že omenjaš listno gnojenje... mojih šest paradajzov v koritu s tunelom že cveti. Včeraj sem jim že drugič obtrgal zalistnike, ravnokar pa prvič listno pognojil z CalPhos pripravkom - s škropilnico, deci tekočine na 10 litrov vode ... ko bodo začeli nastavljati plodove še enkrat in potem še enkrat, ko bodo plodovi zoreli.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr, kaj pa Protifert LMV, bi jih poskusila spodbuditi z njim - ali čem podobnim za omilitev po šoku?
Odgovori