Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Nisem kakšen ekspert za krompir, a jaz bi vijoličnega gotovo prestavila na svetlo, lepo razprostrtega v eno plast. tako se bodo odganjki okrepili do sajenja na prosto.

Kifeljček pa izgleda bolj bogo - ima zelo pretegnjene tenke cime. Če bi bilo bolj zgodaj, bi jih jaz odstranila, ga dala na svetlo in počakala, da odženejo nove. Zdaj je pa za to že malo pozno. Zato bi verjetno pri vsakem gomolju pogledala, kateri odganjki so bolj čvrsti/kratki. Te bi pustila, dolge tenke bi odstranila. Potem pa hranila do sajenja na svetlem._________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Melona, če smem povedat svoje mnjenje. Jaz s takimi cimami nimam izkušenj, ker jaz okrog 17. do 20. februarja očistim vsak krompir posebej vseh cim, ki so morda 1-2 cm velike, ampak so blede, bele.

Ko očistim, ga dam kalit na hladno in svetlo. Ker pa je februar že mimo, bi jaz na tvojem mestu očistila in v plato eden do drugega in dala plato na tvojo teraso, ki je še hladna in zelo zelo svetla. Do takrat, ko bodo zrastle temno zelene cime, bo ravno pravi čas za sajenje.

Tistega vijoličastega pa tudi daj na svetlo. Cime so lepe in majhne, le tiste večje in bele bi jaz odstranila.

Pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Punci, najlepša hvala, naredim, kot sta svetovali objemček .
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Zemlja ima na Gorenjskem že preko 10°C, mi smo ga posadili v torek, pripravljena zemlja 2 dni s polivinilom pokrita in je bila na otip topla.
14 gomoljev je šlo pa v lonce oziroma gajbice in v zimski vrt in so že par dni zunaj.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Nisem si mogla kaj, da ne bi posejala semena krompirja (še od predlani, se pravi, prvotno seme od Brbr). Vzklil je v osmih dneh.

Verjetno se bo pokazal še kakšen, že zdaj jih je vzklilo po moji oceni dobro polovico do slabi dve tretjini._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

22.3. smo posadili Franceline z majhnimi kalčki, cca 1cm tadaljši, pokrili s polivinilom. Na soncu so bili do cca 15h. Koprena ob napovedi prvega dežja pred par dnevi in danes je ves zunaj.
Se mi zdi kar hitro, polivinil in sonce le naredita svoje.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Moji vijolični so tudi že zunaj, ostalo še ne. V kratkem bom pokrila gredo s pokošeno travo, lani se je super obneslo.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

prvič sem probala pridelati semenski krompir in danes me je po 6 dneh presenetilo da jih je večina že zunaj very happy very happy
Drug teden ponovim vajo s slikovnim materijalom
Napredek sporočim
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Originalnilist, si semenski krompir pridelala iz semen ali iz kalčkov?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

iz kalčkov
Odgovori