Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Brbr, upam, da ti bo uspelo ohraniti lastne sadike, ker verjamem, da ti več pomeni od začetka do konca vzgojiti lastne sadike, kot pa tuje.

Juglans, kar se tiče lstnega gnojenja, se pri jutranjem vedno bojim, da bo rastline prehitro osvetlilo sonce in se bo poznalo na listih. Zato škropim zvečer. Letos še nisem, bom pa sedaj, ko bom prve posadila v rastlinjak.

Takole pa trenutno izgleda moja zelenjava v gajbicah v rastlinjaku:

Paradižniki so večinoma na levi strani, na sredini pa v glavnem čiliji, paprike in jajčevci, čisto spredaj pa so liči paradižniki, ki so še zelo majceni, saj sem jih pozabila posejati dovolj zgodaj.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

O,kako je tole lepo videti Smile .
Pridna !!!_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Uuu lepo.
Večinoma imaš v pol litrskih lončkih... če je sonce, kako pogosto moraš zalivati?
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prej, ko je bilo toplo, sem morala kar vsak dan. Ta teden sem pa po ene treh dneh. Zalijem pa bolj malo.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Plamenka je napisal/a:
Prej, ko je bilo toplo, sem morala kar vsak dan. Ta teden sem pa po ene treh dneh. Zalijem pa bolj malo.

Plamenka ma take zadeve, da se ti spodnja čeljust povesi ko to zagledaš._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, kaj pa je to zaena reč? Veš, jaz uporabljam samo doma narejene preparate za krepitev rastlin in Neemovo olje ali tonik. Drugega ne. Mislim pa, da si bodo opomogli, ker jim za enkrat vsaj na slabše ne gre. Časa imajo pa tudi še en mesec. Saj majhni niso, samo betežni...

Ko gledam vaše fotografije si mislim: ko bom velika, bom tudi jaz imela rastlinjak in take flance. In še nekaj sem si obljubila: NE BOM VEČ EKSPERIMENTIRALA-vsaj ne na celotni populaciji. Lansko leto sem skoraj zašuštrala česen, letos pa paradajz Evil or Very Mad meni res ni pomoči...._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr je napisal/a:
Muha, kaj pa je to zaena reč?..

Sredstvo za jačanje rastlin za foliarno uporabo s hitrim učinkom, več si lahko prebereš Tule

Pri nakupu je treba biti pazljiv, ker je pod imenom Protifert več izdelkov . Preveri, da piše na nalepki Protifert LMV in ne morebiti Protifert kalcij ali kaj podobnega. . Zanj sem izvedela ravno iz prispevkov na forumu.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Brbr, saj si bodo opomogli. Če res vidiš novo zdravo zelenje na vrhu, postopoma odstranjuj prizadele liste. Za vsak nov list odstrai enega starega, dokler ti ne ostanejo samo zdravi - novi.
Jaz bi šla v rigorozno obtrgavanje in pustila samo vrh in en list pod njim, ampak to sem jaz Twisted Evil_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

muha je napisal/a:
Sredstvo za jačanje rastlin za foliarno uporabo s hitrim učinkom, več si lahko prebereš Tule

Pri nakupu je treba biti pazljiv, ker je pod imenom Protifert več izdelkov . Preveri, da piše na nalepki Protifert LMV

Huh, sem pogledal na link, in bi bilo res zaželjeno, da je že iz naslova točno razvidno, da gre za Protifert LMW. Ker protifertov za različne namene, z različnimi dodatki osnovnim aminikislinam je iz leta v leto več ... Rolling Eyes .

Paprika; Muha ?

LP_________________mfranc
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala za duševno podporo. Ja, zaenkrat jih bom pustila malo pri miru, da vidim, ali bodo novi listi v redu..._________________naredimo svet lepši
Odgovori