Stran 63 od 86

Objavljeno: To Avg 08, 2017 11:54 pm
Napisal/-a muha
Hja, lahko da, lahko tudi da ne Confused . Jaz bi jo za začetek pazljivo potegnila iz lonca in malo pobrskala okoli korenin. Če ni z njimi in okoli njih nič narobe, bi šla v kmetijsko lekarno po "strup", ponavadi jih ti tazaresni pripravki pokončajo. Saj se jim tudi sama izogibam kolikor se da, a vsega s s "čajčki" ne da pozdraviti, tudi pri človeku ne.

Tudi poštena doza Protiferta LMW ali Algoplasmina ali podobnega listnega gnojila ne bi škodila. Da se listi nekoliko okrepijo, saj ponavadi uši napadajo najbolj nežne in ranljive.

Objavljeno: Sr Avg 09, 2017 12:43 am
Napisal/-a Bicikel
Zelenc je napisal/a:
Eh... Meni nikakor ne uspe pregnati uši iz Habanera. Sem poizkusil z vsemi vašimi nasveti, pa ni in ni uspeha. Verjetno mi ne preostane drugega kot vzeti si čas in ročno odstranjevanje...?


Torej, če prav razumem, si probal tudi Neem tonikom o katerem smo govorili na straneh 40-41? Me zanima, ker sem z njim imel kar nekaj uspeha, ne pa v prvo, saj to ni strup.

Objavljeno: Sr Avg 09, 2017 12:22 pm
Napisal/-a Spiridon
metuljc je napisal/a:
A v škropivo ne dodate nič maščobnih snovi? Kapsaicin je topen v maščobah, v vodi pa ne. Se motim?

Saj to tudi meni vzbuja pomisleke... Confused

Objavljeno: Sr Avg 09, 2017 12:32 pm
Napisal/-a figula
Uši imajo drugačno prebavo kot mi ljudje Laughing Laughing

Objavljeno: Sr Avg 09, 2017 4:06 pm
Napisal/-a metuljc
Ne, ne, mislim presprosto zaradi tega, ker se iz čilija v prahu pač ne sprošča kaj dosti aktivne snovi v vodo, v maščobne snovi pa bi se.

Objavljeno: Sr Avg 09, 2017 6:20 pm
Napisal/-a Zelenc
Neem nisem probal, sem nekako sklenil da "umetnih" zdravil ne bi rad uporabljal. Bom zadevo pošprical še z mešanico komake in pol videl če bo kaj bolje. Listi so sicer uredu in ne izgledajo klavrno...

Sicer pa z letošnjo sezono nisem zadovoljen. V primerjavi z lanskim letom je plodov bistveno manj.

Objavljeno: Če Avg 10, 2017 12:18 am
Napisal/-a Spiridon
Vsak ima nek svoj razlog, da česa ne stori/uporabi pa čeravno pri tem "v lastno skledo pljuje". Cool

Objavljeno: Po Avg 14, 2017 8:59 pm
Napisal/-a choco_chili
Ne vem, kako je pri vas, ampak pri meni spet zamujajo oziroma dozorevajo tako, da jih je za sproti. Premalo naenkrat dozoretih, da bi lahko že kuhal omake. Imam pa letos nekaj novih vrst (hvala Plamenka),
med katerimi mi je tale še posebno všeč - Aji charapita. Jaz ga imenujem kar tik-tak čili (po bonbonih tik-tak). Ravno prav za hitro odišalvljenej ustne votline ;) Ni tako močan, ima pa kar precej izrazit vonj.

[/img]

Objavljeno: Po Avg 14, 2017 10:36 pm
Napisal/-a Plamenka
Vonj ima res zelo izrazit. Mene čisto dovolj peče. Wink Tudi pri mojih čilijih dozorevjo šele posamezni plodovi, a se mi ne mudi. Ustreza mi, da se trenutno lahko ukvarjam samo s kuhanjem paradižnikove mezge, čilijeve omake pa pridejo na vrsto kasneje. Lani sem jih kuhala še oktobra.

Objavljeno: To Avg 15, 2017 3:54 am
Napisal/-a TVD
Zelenc je napisal/a:
Neem nisem probal, sem nekako sklenil da "umetnih" zdravil ne bi rad uporabljal.


Neem ni umetno zdravilo, je sveto drevo, ki raste v Indiji. Je v bistvu zelo zdrav, tako za razne bolezni (predvsem težave z jetri) kot tudi za rastline. Very Happy