Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Živa, kako se t kaže, lahko narediš kakšno sliko. Tudi pri nas je polno uši in listje čudno rjavi in se zvija. Tudi kakšni poganjki so postali bolj uveli.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Bicikel, v mojem fasciklu je ta članek
https://lj.kgzs.si/Portals/1/strokovni-nasveti/poljedeljstvo/Bolezni-in-skodljivci-na-fizolu.pdf

in naj bi bilo to._________________Lp, Živa
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Hvala! Ko pridem domov, grem primerjat.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz imam (zaenkrat) pršice na paradižnikih - zunaj seveda... To je prvič odkar vrtnarim.

Čitala sem, da proti pršicam pomaga škropljenje s česnovim čajem, pet dni zapored. No, zdaj škropim s tem. Danes sem tudi z Neemom.

Pravijo, da jim mokrota ne odgovarja, zato dobro omočim spodnje strani listov.

Gotovo enako velja za pršice na fižolu in še kje...

Če pomaga, še ne vem._________________naredimo svet lepši
živa

Brbr, mene ni pet dni na njivi. bo, kar bo._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ma, ja, saj vem... Že meni gre narobe, pa je njiva oddaljena "samo" 12km. Čisto preveč, ker bi včasih skočila kaj postorit za uro ali dve, tako pa si vedno rezerviram ves dan, da se čimmanj vozim sem in tja..._________________naredimo svet lepši
živa

Ja, najbolje bi jo bilo imeti blizu doma, da greš lahko peš, kajne? Lani smo bili med glavnim dopustom na njivi, to je bilo razkošje časa in veliko malin sem nabrala, kot nikoli do takrat. naju kar ne mika več toliko na morje, še otroka odrasteta in začneta hoditi sama (pobožne želje) na morje, pa bova spet v NM med dopustom. lepo bodi_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pospravljen zadnji Berggold, sejan v začetku maja. Poleti ga je po drugem obiranju sicer zajela rja, sem bila tik pred tem, da ga porežem, a ker je spodaj nastavljal še obilo cvetja, sem ga pustila. Obrasel se je in od takrat sem z današnjim obiranjem vred 2x nabrala po dobro kilo in pol strokov, na gredici 1,30 x 2 metra. Poprej pa ravno tako 2x podobno količino. Kar dobro se je odrezal. Zastrt z zastirko in občasno zalivan.
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Ker je bila lani kar dobra letina fižola, sploh Justa, če ga bi kdo rad za seme
naj se javi

ciklama
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Je smiselno zdajle saditi nizki fižol ali je prevroče?

Berem za sorto Topcrop, kupljeno pri nas, da jo Američani priporočajo tudi za južni del držav, tako da sklepam, da bi lahko šlo.

Spomnim se tudi, da je sosedova zdaj pokojna mama govorila, da če posadiš fižol, ko je konec šole, ga lahko obiraš, ko se šola začne.

V seštevku sem kar optimističen.

?
Odgovori