Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Pol pa ne rabi več al pa se spet znajdejo..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Še boljša zaščita je sajenje v luknjo, ki je tako globoka, da lahko pokrijemo cepljeno mesto z npr listjem._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Igy, imaš kaj izkušenj z diospyros virginiana?
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Ima kdo idejo kako zaščititi kaki pred polarnim mrazom, ki se obeta prihodnji teden. Temperature bodo šle do -20 ali pa celo še nižje...
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Drevo prekrij s čimveč snega. Je super izolator. Če je previsoko pač kolikor lahko, če zgoraj pomrzne bo odgnalo iz preživelega debla.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

krnekdo je napisal/a:
Drevo prekrij s čimveč snega. Je super izolator. Če je previsoko pač kolikor lahko, če zgoraj pomrzne bo odgnalo iz preživelega debla.

Pri meni to lansko zimo ni pomagalo. Odgnal je iz korenin.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Jaz sem vrgel še par lopat snega okoli debla, do nekega metra višine, upam pa da zapade še kaj novega pred tem mrazom. Bomo videli..
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

juglans je napisal/a:

Pri meni to lansko zimo ni pomagalo. Odgnal je iz korenin.

Koliko stopinj minusa je pa bilo lani pri tebi, Juglans?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Se mi zdi da enako, kot je sedaj napovedano. -20°C

Vsekakor me je škoda zelo presenetila. Sem se pa s snegom kar precej angažiral in so bili kupi kar zajetni. Zato začudenje.

No, recimo, da je bil razlog v mladih sadikah in bo tokrat pri vas brez takšnih posledic.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Če so pa mlajše sadike, je pa verjetno dobro še malce obložiti s slamo in poviti s kopreno ali nečim podobnim.
Jaz sem ga prvo zimo po sajenju še lahko zaščitil na tak način, da sem ga zvezal skupaj, obložil s slamo in povil s kopreno, potem pa še dodatno zametal s snegom, sedaj pa to ne gre več.
Odgovori