Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

pika je napisal/a:
Moji vijolični so tudi že zunaj, ostalo še ne. V kratkem bom pokrila gredo s pokošeno travo, lani se je super obneslo.

Malo več napiši. Kako ga usuješ, če je zemlja pokrita.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Ko je trava čez, ga ne. Že ob sajenju naredim čez greben, potem pa pustim. Trave dam zelo na debelo pa se mi zdi, da deluje podobno, kot če bi obsula. Sicer gre pa to za malo krompirja v vrtu.
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Bi morda kdo vedel, kaj se dogaja z našim krompirjem v shrambi?
Ko krompir očistimo, je spodaj čisto lep, nima vidnih poškodb.
Morda kaka vrsta plesni v shrambi?

[img[/img][/url]
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Vem da je nekje tema o sajenju v palete a jo ne najdem.Lahko premaknete kamor se vam zdi
To leto sem sadila krompir v zaboj narejen iz palet.Posadila sem 14 kg Mozarta(novo seme) in napredek sproti bom javljala.malo me skrbi edino zalivanje, ker se verjetno bo hitro izsušivalo vse skupaj.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

14 kg krompirja si v ta zaboj posadila ?! Shocked
Jaz sem ga 5 kg na približno 20 m2 .
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
16.februarja sem posadila tri gomolje Kresnika. Danes je tak

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Andrej Banko je napisal/a:
14 kg krompirja si v ta zaboj posadila ?! Shocked
Jaz sem ga 5 kg na približno 20 m2 .

Ja Andrej, potem bo pa prišel sosed s traktorjem, dvignil paleto in naredil en krog po traviku, da se osuje zemlja in bo eno box paleto krompirja.

@original., pa zalivati ga ne pozabite in česa dobrega dodajati v plasti, da bo "dečko" dobro rastel.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Moj kifeljček je tudi zunaj, v vrt sem ga sadila 31. marca. Jutri sledi pokrivanje Evil or Very Mad .

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Melona, jutri še menda ne, ker bo oblačno in deževno. V četrtek in petek je nevarnost slane.

Moj krompir je tudi že ves zunaj in kar velik. Bom morala pod tunel dat. Lani mi je zekenje pomrznilo, kjer se ga je koprena dotikala.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pri meni v torek kaže ničlo, zato bom enkrat jutri pokrila. Mislim tudi jaz nekakšen tunelček narediti, tak za tridnevno uporabo Wink .
Odgovori