Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Obstaja knjiga o polžih, njihovem živjenju in razmoževanju ter odstranjevanju. najbolj uspešen način je pobijanje (dajanje na pol, zapreti v posodo in čez čas odliti smrad...).
Letos spet vzel par vreč pel. slame - lani fantastičen rezultat (polžev na gredah, zastrtih s tem, ni bilo). Ali bo enako z miskantom, bom pa šele videl (prvič uporabljam)._________________go with your instinct to live as you want
Mogoče komu pomaga, čeprav to najbrž že veste. V visoko gredo sem ob rob zakopala pollitrško plastenko, tako da je zgornji rob na površini zemlje, do polovice napolnjeno z mešanico vode in radlerja. Past je bila sicer namenjena bramorju, a so se čez moč vanjo ujeli trije veliki polži. Torej deluje.
Normalno obrnjeno, le zgoraj sem malo razširila vrat. Šlo bi tudi okrog obrnjeno z zamaškom in odrezanim dnom. Danes oziroma ponoči se je ujel še en gravž. Sedaj sem jo prestavila na konec, kjer vem, da je polžja avtocesta.
Mi smo imeli delavce in sem pobrala na pol izpraznjene piksne. Letos niti ni tak problem s polži zaradi suše. Imam pa konkreten problem z bramorjem. Ker mi ves kompost sproti zaplenijo, sem kompostirala direktno v gredi in je tako nastala zemlja 'bramorju prijazna'.
Pravkar prišel z našega ECO vrta, kje sem pobral brigado polžev.Ugotovil sem nekaj novega, v kompost sem raztrgal papirnato nosilno vrečko, na vsakem kosu je bilo par polžev, samo pobiral sem jih. Odlična past.