Moje pisano veselje

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

No, tudi te dimenzije so kar konkretne..._________________naredimo svet lepši
Robert 1

Odgovor Napisal/-a Robert 1 »

V teh dneh dela nikakor ne zmanjka,pikiranje je na višku.Prepikirali smo 157 sort paradižnika,, cca 200+ še v naslednjem dnevu, dveh.
Za prepikirat je še vsaj 300 sort čilijev in paprik, ter nekaj sort zelišč in začimbnic.Počasi bomo posadili por in čebulo.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Robert, v načrtu imam kolesarjenje okoli 1. majskih praznikov ali celo malo po prazniku v krajih preko Mure, verjetno tudi preko Madžarske meje (Zg. Senik). Če ti ne bo v napoto, bi se mogoče na povratku oglasil, da vidim kako imaš. Me zanima kako obvladuješ to množico sadik. Bi ti lahko zavidala kakšna vrtnarija;)
Robert 1

Bicikel dobrodošel, bom zelo vesel obiska.
Smo pa zaključili s pikiranjem paradižnikov za letos 359 sort.V teh dneh pripravimo sadilne jame za mandlje in pistacije, pa da vidimo kaj bo uspelo.Je pa potrebno prepikirati še nekaj zelišč in začimb.
Robert 1

Da se po dolgem času spet malo oglasim.
Letošnje leto je bilo vsaj pri nas tako-tako, ni ravno v nekih presežkih, čeprav je na koncu vsega več, kot dovolj.
Paradižniki in čiliji v nekem povprečju, paprik še vedno v izobilju.Tudi nekaj bolj ne vsakdanjega od črne soje, amaranta, chie,achoch več kot preveč.Jajčevcev ogromno.
Za sadje pa skoraj nimam besed fig, asimin,nashijev, murv, borovnic, malin, jagod,višenj, češenj,marelic smo se skoraj prenajedli, sedaj so že kutine,počasi še nešplje, kakiji skratka ko potegnem črto sem s tem ,kar nam je dala narava več kot zadovoljen..
Se pa delo s tem še ni končalo semena smo pobrali, posušili,sedaj pa je čas sortiranja in priprave na naslednjo sezono.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Srečnež ! Upam, da bom nekoč tudi jaz lahko kaj podobnega napisal.
Prekmurje je očitno res ugodna pokrajina za pridelavo sadja ...
Robert 1

Zaenkrat sem več kot zadovoljen ne samo z sadjem tudi z vsem ostalim, zelenjave je vedno več kot dovolj,čeprav smo se v zadnjih letih razvadili, da je vsaka sezona dobesedno rekordna, no letos je bila letina zelenjave vsaj paradižnika in čilijev daleč od tega, ampak vseeno sem zadovoljen.
Mi je uspelo vzgojiti okoli 250 novih sort paradižnikov in čilijev, tako da sem skoraj na 2500 sort semen,kar si nisem pred 7-8 leti niti predstavljal.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pa saj zelenjavo se kar še da pridelat, ampak za sadje se mi pa zdi, da je iz leta v leto težje.
Toliko enih bolezni in predvsem škodljivcev ... grizlice, zavijači, muhe, mušice, ose, sršeni, ptiči ... groza ! Confused
Sploh ne vem, če bo še kaj šlo brez FFS ?!
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Robert 1 je napisal/a:
...
Tudi nekaj bolj ne vsakdanjega od črne soje, amaranta, chie,achoch več kot preveč...

Robert 1 pozdravljen, tukaj bi pa jaz rabil malo razlage.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Robert in družina, pridni kot vedno. A ne, kako lepo je pospravljati, za kar smo se celo leto trudili. Hvaležni smo lahko za vse kar imamo, da bi le tako lepo v miru še naprej delali in uživali ob tem.
Lep pozdrav v Prekmurje!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”