Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
Sem našel še enega samosevca, je dvoletni.
Ta je v samem kamenju. Ga bom jeseni izkopal. Morda ne bo tako grmovje kot iz potaknjenca.
Pozdravljeni
Zrela figa iz Nordlandke
https://goo.gl/photos/R4k7xzzrxR5RG4aC6_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Zrela figa iz Nordlandke
https://goo.gl/photos/R4k7xzzrxR5RG4aC6_________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Zaubrna, tale nordlandka
Pri meni je čisto brez plodov - sedajle imam močan napad smokvine muhe, kaj takega še ne .....
Z Violete je odpadlo že približno polovica drugega rodu, sicer ne bi paničil, ostanek je/bi bil še vedno velik pridelek, ampak trend odpadanja se kar nadaljuje
Zanimivo imam eno rumeno sorto, Yellow Wonder, ta ima še vse plodove ..... _________________mfranc
Pri meni je čisto brez plodov - sedajle imam močan napad smokvine muhe, kaj takega še ne .....
Z Violete je odpadlo že približno polovica drugega rodu, sicer ne bi paničil, ostanek je/bi bil še vedno velik pridelek, ampak trend odpadanja se kar nadaljuje
Zanimivo imam eno rumeno sorto, Yellow Wonder, ta ima še vse plodove ..... _________________mfranc
mfranc je napisal/a: |
Zaubrna, tale nordlandka Pri meni je čisto brez plodov - sedajle imam močan napad smokvine muhe, kaj takega še ne ..... Z Violete je odpadlo že približno polovica drugega rodu, sicer ne bi paničil, ostanek je/bi bil še vedno velik pridelek, ampak trend odpadanja se kar nadaljuje Zanimivo imam eno rumeno sorto, Yellow Wonder, ta ima še vse plodove ..... |
Pri meni so fige 1. roda delno odpadle iz Violetke in B. Turky, iz Nordlandke nobena. Bomo videli kako bo z 2. rodom. Upam, da ne bodo odpadale zaradi napada muhe in da bo sončno in toplo vreme. Zaenkrat 2. rod še ne odpada._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Dajmar je napisal/a: |
Ima kdo kakšno fotko od figovih sejancev? . |
Tale je pa moj samosevc:
Na prvi sliki bi jo komot zamenjal za kak javor...
online photo sharing
post images_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Hortensis ima kot "novosti 2016" čuda enih fig - http://hortensis.de/pflanzen/neuheiten.html