Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Ne vem če se je pri asiminah pametno zanašati na mravlje. Mogoče za oploditev samooplodnih sort, samo pri tistih ki potrebujejo navzkrižno opraševanje pa ne vem ce bi šlo skozi. Ne verjamem da bo ena mravlja uspešno prehodila pot od cveta ene asimine, do cveta druge asimine in ne sebi obdržala cvetni prah. Tako da je po moje se najbolje računati na čopič._________________Iščem zanimive sadne vrste...
sebaploj

Odgovor Napisal/-a sebaploj »

Na mojih dveh asimina posajenih jeseni 2014 in jeseni 2015 nekaj je liste. Na njih so objedeni robovi in tudi po površini lista so kje majhne luknjice. Kdo ve kaj bi lahko to bilo in kako to odpraviti. Kaj drugega kot kakšno mravljico nikoli ne vidim na njej
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Polži_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Moja asimina slikana 03.05.2016
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Kod mene ove godine na dva drveta opali svi plodovi a na trecem ima jos oko 4 ploda Confused .
misoo83

Evo jedan video gde mozete videti razvijanje klice semena asimine od stavljanja semena na naklijavanje do danas proslo je mesec dana.

https://www.youtube.com/watch?v=2GbK3irmqM
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Malo slabše slike sem naredila....popravila bom že jutri...

Zanima me, če to pomeni, da bomo mogoče tudi mi doživeli kakšen plod letos Question Confused Embarassed

_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Človk bi reku da ja, vendar lahko še vse stran pade..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Letos sem nabavil sadiko asimine sunflower in na začetku je kazalo, da bo zelo slabo rastla, sedaj pa se je kar lepo obrasla: https://drive.google.com/folderview?id=0B0vn6bb_P-6nWTZqMTFQX2d6b2c&usp=sharing

Vsake toliko časa jo še vedno močno zalijem, naredil pa sem ji tudi indijanski šotorček Smile Zjutraj jo obsije sonce, po 11 uri pa je v senci.
misoo83

Prepoznavanje cvetnih pupoljaka na asimini.

https://www.youtube.com/watch?v=D8AqCxhQSTU
Odgovori