Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
-
Drevesu načeloma ne bi škodoval. A tudi sam imam obžrte liste, včasih popolnoma in tudi nisem videl škodljivca pri delu. Potem pa sem našel lazarje, ki so se mastili z listi. To počnejo ponoči. Podnevi pa se skrijejo. Glede na deževno vreme je vprašanje, če sredstvo proti polžem še deluje na lazarje.
Moja se kot kaže poslavlja.
Spomladi, ob pozebi jo je totalka zakomiralo, (že tretje leto zapored - neverjetno) nato pa ni nikakor zmogla neke pričakovane vegetacije. Trenutno je na dveh treh labavih listkih na vsak vrh veje, med tem ko se spodnje že kar sušijo.
Saj ne vem, ali sem razočaran ali slabe volje. V resnici me najbolj preseneča hitra vegetacija in naše lokalne slane - pozebe.
Zgleda da bom na koncu pristal kar na starih bobovcih in obilnih slinah ob vsem ostalem.
Spomladi, ob pozebi jo je totalka zakomiralo, (že tretje leto zapored - neverjetno) nato pa ni nikakor zmogla neke pričakovane vegetacije. Trenutno je na dveh treh labavih listkih na vsak vrh veje, med tem ko se spodnje že kar sušijo.
Saj ne vem, ali sem razočaran ali slabe volje. V resnici me najbolj preseneča hitra vegetacija in naše lokalne slane - pozebe.
Zgleda da bom na koncu pristal kar na starih bobovcih in obilnih slinah ob vsem ostalem.
Plodovi asimine dva meseca nakon cvetanja.
https://www.youtube.com/watch?v=xpVwf8yIUpU
https://www.youtube.com/watch?v=xpVwf8yIUpU
Zgleda da bo!
images hosting
image hosting services_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
images hosting
image hosting services_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Lepo izgleda, u koje vreme si kalemio (pre kretanja pupoljaka dok je dvo u mirovanju, kad je imalo male listice ili kasnije? oko kod datuma?).
Ja sam kalemio oko 20 kalemova ali samo 2 kalema su mi se primila i sada su od 2-5 cm dugacki, na pocetku sve super izgledalo pupoljci zeleni i nabubrili na vecini kalemova, na nekima od njih krenuli i mali listici ali nakon nnekog vremena poceli da se suse i otpali i kalemovi propali .
Ja sam kalemio oko 20 kalemova ali samo 2 kalema su mi se primila i sada su od 2-5 cm dugacki, na pocetku sve super izgledalo pupoljci zeleni i nabubrili na vecini kalemova, na nekima od njih krenuli i mali listici ali nakon nnekog vremena poceli da se suse i otpali i kalemovi propali .
Cepil sem okrog 10. aprila, direkt z Prime na divjaka. Cepii so bili močni, nekje f 7 - 8mm. Spodaj parafilm, na vrhu izolir trak. Cvetovi so se odpirali in prvi lističi so že bili vidni.
Tu je slikano po 14 dneh...
free image uploader_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Tu je slikano po 14 dneh...
free image uploader_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....