Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Po dežju v začetku prejšnjega tedna (torek ali pa sreda). Pred dežjem nisem upal, da prehitro ne razpade, ker je bila predzadnja pest. Ko je mokro, jim sicer še marsikaj diši.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ta zrnca niti ne razpadejo prehitro. Pri meni jih gledam še skoraj cel mesec, če jih prej polži ne pojedo. Nekje v navodilih sem prebrala, kar se je potem potrdilo, da jih je dobro natresti pred dežjem ali pa vsaj poškropiti z vodo.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Za večje količine tudi pri nas potrebuješ izkaznico ...

.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Meni se je na solatni gredi zgodila "zanimiva" sinhronizacija Shocked . V dveh dnevih neprekinjenega dežja je solata zelo uživala, prav na hitrico je dorastla in napravila lepe glavice ali rozete. Še bolj so uživali ta rdeči polži, včeraj zjutraj sem z vsake solate pobral po nekaj polžev; nekatere solate so skoraj neuporabne Evil or Very Mad ._________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zjutraj sem pred dežjem skočila na vrt in presenečeno ugotovila, da polži očitno prebavljajo modra zrnca in solato trenutno pustijo pri miru. Nekaj sem jih odkrila v znanih vlažnih skrivališčih, eden se je celo prilepil na nizko vrtnico, ki že tako trpi zaradi plesni Evil or Very Mad Za nizki fižol ne vem, ali so ga porazirali polži ali ni vzklil - nekaj v vrsti jih manjka. Še malo počakam, če ne bodo vzklili, dosadim nova semena._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pepe

Nočne racije zmeraj poskrbijo za presenečenje in razložijo, zakaj so nekatere rastline take kot so. Apetit imajo izbran. Nekaterih rastlin se ne pritaknejo.

20200620-222944 20200620-222425
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hudooo! Evil or Very Mad Twisted Evil
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Nočna racija grobo prekinila veselo požrtijo😜_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pepe

Ob jutrih, tudi če prši dež, jih ni prav veliko najti na delu. Očitno imam bolj ponočnjake. Verjetno so ti imeli prednost, da so se prebili skozi pomladansko sušno obdobje.
iskra

Odgovor Napisal/-a iskra »

Letos so ti polži res prava nadloga .Vse pojejo.Jih zatiram z vabo, ampak jih je res veliko in me vsako jutro presenetijo s svojim številom. Bom vztrajal in upam da jih bo končno zmanjkalo.
Odgovori