Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
venus
Prispevkov: 494
Pridružen: Sr Sep 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a venus »

Franc, hvala. Ko grem prvic v vrtnarijo, bom povprasala, ce imajo tudi taksen substrat. Ta vrtnarija takrat se ne bila odprta. Sef mi je kar v avto prinesel vreco. Jaz sem samo pogledala kaj pise na zemlji. Se mi je zdela prava, ker je na njej pisalo, da je za zelenjavo. Mislim, da jo tudi oni uporabljajo za sebe. V teh vrecah prodajajo kompost, ki ga sami pridelajo.
Za letos je ze prepozno.
Franc, kaj ti si imel taksno zemljo, ki je na sliki?
Lp Darja
papa
Prispevkov: 155
Pridružen: Pe Feb 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a papa »

tigrček je napisal/a:
papa tisto je plesen.

Od česa to pride in kakšni so ukrepi... naredil sem že sodino škropivo in pošprical... je to dovolj ali je potrebno še kaj storit... hvala_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

venus je napisal/a:
Franc, kaj ti si imel taksno zemljo, ki je na sliki?Lp Darja


Ja, točno to zemljo jemljem. Če je le na razpolago Rolling Eyes .

Vzel sem tudi že recimo substrat za solatnice, pa še kaj drugega, razlike v sestavi posameznih substratov res niso tako dramatično različne, da se jih ne bi dalo uporabiti.

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danes sva z možem posadila 84 sadik paradižnikov v oba rastlinjaka. Upam, da jim bo dovolj toplo.
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Opravljeno veliko delo Smile Vaju kaj boli križ?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ja, kar celodnevem projekt je bil to, ker je bilo treba ponekod še opleti. Križ naju k sreči ne boli. Wink Sem pa imela danes zjutraj eno zoprno preiskavo in zato noč brez spanja, a sem se potem normalno počutila in sva se lahko lotila dela.
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Takole, sem tudi jaz uredil rastlinjaček in posadil celih 11 sadik. Več jih itak ne gre noter Rolling Eyes Sejane malo bolj zgodaj imajo bolj ali manj že pripravljene cvetne popke. Sorte so M. Shakutalka, Polarbear, Feuerwerk, Teton de Venus, Opalka in Chang Li. Letos sem izpustil Moskvich, ki se je tudi dobro obnesel.Nazadnje urejal/a Bicikel 27 Apr 2015 14:45; skupaj popravljeno 1 krat
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Bicikelj se bo treba za kaka semena jeseni zmeniti._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Voluhar
Prispevkov: 14
Pridružen: So Apr 25, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Voluhar »

papa je napisal/a:
tigrček je napisal/a:
papa tisto je plesen.

Od česa to pride in kakšni so ukrepi... naredil sem že sodino škropivo in pošprical... je to dovolj ali je potrebno še kaj storit... hvala


Plesen se pojavi zaradi preveč vlage in premalo zračnosti med rastlinami. Prejšnja sezona je bila točno takšna. Smile
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Stupice se barva, v parih dneh bo prva degustacija. Komaj čakam! Prvi domači paradižnik po dolgem času mi je bil vedno zelo okusen. Wink

Odgovori