Stran 67 od 86
Objavljeno: Če Avg 24, 2017 10:48 pm
Napisal/-a Plamenka
Verjetno bom kupila kar mlinček.
Danes sem naredila 4 različne omake: iz Numex Pumpkin Spice, Jalapeno Brown, Habanero el Remo in Kim.chi. Okus se bo, ko se bodo ohladile in po nekaj mesecih v kozarčkih še spremenil, a danes mi je bila daleč najbolj okusna iz Numes Pumpkin Spice. Pekoča ni, ker sem odstranila semena. Naslednje leto bom imela več sadik.
Iz Kimčija pa je malce pekoča, prav tako iz Jalapeno Brown.
Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 12:11 am
Napisal/-a Spiridon
figula je napisal/a: |
Brez zablode, Spiridon še vedno imajo vse polno koristnih sestavin. Recimo fenole, pa flavonoide, maščobne kisline, iodin (zelo pomemben), .... in kapsaicin v sledeh. |
No ja, vsak po svoje. Osebno namesto popra raje uporabljam suhe zmlete Tabasco čilije...
Objavljeno: Ne Avg 27, 2017 9:30 pm
Napisal/-a muha
Uauu, kakšen super pogled!
Objavljeno: Ne Avg 27, 2017 9:57 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Na prvem pa je zdaj enih 100 gramov... Koliko je že to v $ ?
Objavljeno: Ne Avg 27, 2017 10:00 pm
Napisal/-a Plamenka
Ene 2500, Andrej!
Muha, res je, na terasi rož sploh ne rabim.
Objavljeno: Ne Avg 27, 2017 10:31 pm
Napisal/-a mravlja
Cudoviti so.
Plamenka, ali lahko dodas (pod)napise? Za nas, ki si s ciliji se nismo dovolj domaci.
(sicer sem si pa prve cudezno zapomnil , me pa peti se posebej mucijo )
Objavljeno: Ne Avg 27, 2017 10:44 pm
Napisal/-a Plamenka
Sem dodala.
Objavljeno: Ne Avg 27, 2017 10:53 pm
Napisal/-a mravlja
Plamenka, hvala ti.
Purple Flash torej... .
ps: kaj pa po okusu, kateri so ti naj... ?
Objavljeno: Ne Avg 27, 2017 11:00 pm
Napisal/-a Plamenka
Nisem še vseh poskusila. Tabasco je v redu, Fish tudi, Pink Tiger najbrž ne bom niti poskusila, ker je zelo pekoč, Aji Charapita tudi precej peče, Thunder Mountain ne peče, je pa dober pečen s čebulo.
Na jesenskem srečanju bomo najbrž spet imeli spet razstavo čilijev - Čilimanijo. Pridi, pa boš čilije lahko tudi poskusil.