Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.
Prosim za pomoč: pri moji ameriški borovnici me skrbi odpadanje cvetov. Cvetovi se čudno obarvajo, nekateri odpadejo še zelo majhni, drugi kasneje. Prilagam sliko. Kaj bi to lahko bilo?
Borovnico imam v 100l loncu. Letos prvič cveti, lani sem tistih par cvetov potrgala. Pred 10. dnevi sem ji dodala pest amonsulfata.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Borovnico imam v 100l loncu. Letos prvič cveti, lani sem tistih par cvetov potrgala. Pred 10. dnevi sem ji dodala pest amonsulfata.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Rumba!
Sem čakal,da se kdo skorajži in svetuje.No se bom pa jaz potrudil.Izgleda,da se je razpasel Botritis ali siva plesen.Še danes,pred jutrišnjim dežje, poškropi z enim od botricidov:Rovral aquaflo,Score,Signum....!Sredstva so nestrupena za ljudi,toplokrvne živali in čebele,vendar tretiraj zvečer,
ko zaide sonce._________________Narava vse povrne!
Sem čakal,da se kdo skorajži in svetuje.No se bom pa jaz potrudil.Izgleda,da se je razpasel Botritis ali siva plesen.Še danes,pred jutrišnjim dežje, poškropi z enim od botricidov:Rovral aquaflo,Score,Signum....!Sredstva so nestrupena za ljudi,toplokrvne živali in čebele,vendar tretiraj zvečer,
ko zaide sonce._________________Narava vse povrne!
Tudi jaz lepo prosim za pomoč.
Bi me moralo skrbeti, da so vrhovi nekaterih vejic rjavi in na njih ni poganjkov? Na prvi sliki več kot pol veje, a spodaj lepo odganja.
Je to kakšna bolezen ali samo posledica zime?
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Bi me moralo skrbeti, da so vrhovi nekaterih vejic rjavi in na njih ni poganjkov? Na prvi sliki več kot pol veje, a spodaj lepo odganja.
Je to kakšna bolezen ali samo posledica zime?
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ta škropiva ne morejo škodovati,če se držiš predpisanih količin.Če ne boš dobila nič od tega,lahko dobiš pri meni.Siva plesen je splošno razširjena in se razvije ob ugodnih pogojih.
Copatka!
Verjetno je posledica nedozorelega lesa.Odreži do zdravega lesa,ker se na tako vejo lahko naselijo gljivične bolezni.Posušene veja sežgi!_________________Narava vse povrne!
Copatka!
Verjetno je posledica nedozorelega lesa.Odreži do zdravega lesa,ker se na tako vejo lahko naselijo gljivične bolezni.Posušene veja sežgi!_________________Narava vse povrne!
Imam 10 lepih borovnic ampak, ker sem len sem si omislil kapljično namakanje ampak sedaj sem malo v dvomih. Prvo sem imel le eno cev amapk sem sedaj dodal še drugo tako, da ena gre po levi strani kanala, druga po desni. Moja skrb je, a je to dovolj?? kajti sedaj je vlažno le ob ceveh. Bo tole dovolj za borovnice ?
lp, Bojan
lp, Bojan
ferdo36 je napisal/a: |
Reka je srednje zgodna sorta in zori na zečetku julija.Je pa zorenje odvisno od osončenja in kraja.Velika razlika je mad Primorsko in Gorenjsko!MatejM napiši od kod si. |
Prihajam iz okolice Celja, Šentjur. Se mi je zdelo, da more biti zgodnja sorta, saj ima že pol cm velike plodove. Je pa zanimivo, da ko je pognala, je bil sam cvet in skoraj nič listja.