Stran 69 od 98

Objavljeno: Pe Avg 12, 2016 4:10 pm
Napisal/-a goIdhorn
Sedaj ko je sezona zorenja začela, pa tako mrtvilo na forumu?

Objavljeno: Pe Avg 12, 2016 4:16 pm
Napisal/-a pajo
goIdhorn je napisal/a:
Sedaj ko je sezona zorenja začela, pa tako mrtvilo na forumu?

Blagor tebi. Pri meni vse na vrtu zamuja._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Pe Avg 12, 2016 11:21 pm
Napisal/-a Pajdo
Pozdravljeni,
sem nov na tem forumu,ki sem ga do sedaj le bral,pa sem se
po sili razmer tudi prijavil,ker imam problem.
Sem čist sveži gojitelj čilija in sem za prvič začel z sorto Anahaim.
Sadike imam v loncih na balkonu-zahodna stran(popoldanska pripeka).
Sedaj ko se delajo plodovi jih je že kar precej,ko so zrastli do polovice,pričelo gniti. Najprej se pojavi manjša in se nato širi po sredini.
Morda preveč zalivam,manjka kakšno hranilo? Nekje je pisalo,da bi ga naj škropil z kalcijem?

Objavljeno: So Avg 13, 2016 12:03 am
Napisal/-a Andrej Banko
Pajdo, pozdravljen !
Če boš naložil gor kakšno fotografijo tvojih sadik, oziroma nevšečnosti na plodovih, ti bodo izkušeni mojstri, ki jih tukaj gor ne manjka, lažje svetovali. Wink

Objavljeno: So Avg 13, 2016 11:41 pm
Napisal/-a Spiridon
Pajdo je napisal/a:
Pozdravljeni,
sem nov na tem forumu,ki sem ga do sedaj le bral,pa sem se
po sili razmer tudi prijavil,ker imam problem.
Sem čist sveži gojitelj čilija in sem za prvič začel z sorto Anahaim.
Sadike imam v loncih na balkonu-zahodna stran(popoldanska pripeka).
Sedaj ko se delajo plodovi jih je že kar precej,ko so zrastli do polovice,pričelo gniti. Najprej se pojavi manjša in se nato širi po sredini.
Morda preveč zalivam,manjka kakšno hranilo? Nekje je pisalo,da bi ga naj škropil z kalcijem?

Gnitje plodov paprike/čilija - tipično za pomanjkanje kalcija. Potreben bo foliaren tretma (špricanje) s kalcijevim gnojilom, ki ga dobite v vsaki bolje založeni trgovini na oddelku za vrtnarjenje.

Objavljeno: Ne Avg 14, 2016 2:11 pm
Napisal/-a nikolaj
Prejšnji teden naredim pindjur in ga seveda ojačam z 8 kajenčki in 1 feferonom. Ob testiranju se mi je zdela masa ravno prav pikantna (4 mali kozarci), ene dvakratnik od tistega, ki ga dobiš v trgovini. Včeraj na pikniku odprem in pekočine sploh ni bilo več čutiti, skoraj nič. Shocked
A kdo ve, če kapsicin po določenem času ali iz katerega koli drugega razloga razpade?

Objavljeno: Ne Avg 14, 2016 2:38 pm
Napisal/-a Plamenka
Ne vem, vem pa, da je v nekaterih mojih omakah po nekaj mesecih pikantnost malo popustila, a res zelo malo.

Objavljeno: Ne Avg 14, 2016 6:31 pm
Napisal/-a voda
kapscin ne razpade, ampak ko se ohladi je milejši. pri vseh pekočih paprikah, čilijih sem že zdavnaj opazila, da niso vedno enako pekoči. to je izredno opazno pri mladih plodovih in kasneje pri sušenih čilijih. nekaj časa so izredno pekoči potem nekaj dni manj, in spet zelo pekoči. ( ali na to vpliva vreme, vlaga in pd, luna kdo ve kaj). Nikolaj premalo si dal čilijev in verjetno kakšna od snovi v pindjuru (pinđuru) neutralizira ostrino. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: To Avg 16, 2016 6:37 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Tako, utrgal sem prvi letošnji plod s čilijev - Habanero Chocolate.
Upam, da je zrel. Vsaj barva se mi zdi ustrezna. Wink
Sedaj pa zbiram pogum, da ga poskusim ... Twisted Evil


Objavljeno: Če Avg 18, 2016 1:37 am
Napisal/-a RipseR


Prvi letošnji dozoreli.
Scotch Bonnet Brown, HP22B Selected (ki to ni?!), Trinidad Parfume.
Ali ima še kdo HP22B seme od Petra in mu je zraslo nekaj podobnega?