Čili 2016

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Današnja bera. Od leve proti desni: Habanero Maya Red, Habanero Mustard, Habanero Chocolate, Frontera Sweet, Habanero Tobago Seasons, Habanero Naranja Picante, Guindila Roja, Habanero Luciferino.

figula
Prispevkov: 3103
Pridružen: Po Jun 23, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a figula »

Naslov slike: lepi in hudi Laughing
Andrej Banko
Prispevkov: 5295
Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Lepo pisano, Plamenka ! palec gor

Ja, hudi, hudi ... Twisted Evil

Jaz sem tistega svojega prvega HC komaj pomaj pojedel. Pa še to ne celega naenkat.

Danes sem jih spet nekaj nabral, jih spodaj križno prerezal, nanizal na nit skozi peclje in jih bom dal sušit.



Uf, si moram za naslednje leto kakšne malo manj ekstremne omislit.
Razmišljam o Bolivian Rainbow, ki je zelo dekorativna rastlina, ko so plodovi gor. Pa še manjše rasti, tako da ne zavzame veliko prostora.

Morda še kakšno vaše priporočilo za okusen čili manjše rasti, pod 50.000 skovilov ?
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepi so, Andrej. Tudi jaz bom imela naslednje leto manj sadik ta hudih, ker še lanskih omak nisem porabila. Nekaj čilijev bom tudi jaz posušila, a jaz jih kar na hitro v pečici, na 50 stopinj. Svežih pa ne jem. Me preveč peče že, ko sem samo poskusila tiste čilije, ki jih imam prvič.hot hot hot

Od manjših mi je všeč Tabasco. Tudi Jalapeni so v redu. Pa Makedonski resasti, Bishop Crown.

Bolivian Rainbow je zelo lep, a aroma je boljša pri zgoraj naštetih, vsaj zame.
Zelenc
Prispevkov: 464
Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest jih sušim na prostem, prerežem na pol ali četrtine, vedno tudi odstranim semena.
goIdhorn
Prispevkov: 455
Pridružen: Po Avg 17, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Plamenka je napisal/a:
Tudi jaz bom imela naslednje leto manj sadik ta hudih, ker še lanskih omak nisem porabila.


Sem ravno ta vikend preštel koliko sadik imam v loncih in na vrtu - 76

Confused

Letos imam prvič jalapeno purple, ki so skoraj nepekoči, uradno naj bi imeli do 5000 skovilov. So bili moja najzgodnejša sorta, ki je dozorela.
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

goIdhorn je napisal/a:
Plamenka je napisal/a:
Tudi jaz bom imela naslednje leto manj sadik ta hudih, ker še lanskih omak nisem porabila.


Sem ravno ta vikend preštel koliko sadik imam v loncih in na vrtu - 76

Confused

Letos imam prvič jalapeno purple, ki so skoraj nepekoči, uradno naj bi imeli do 5000 skovilov. So bili moja najzgodnejša sorta, ki je dozorela.

Ja Purple je tudi pri meni zelo hiter. Od vseh . Je pa dober ko čakaš na ostale._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc
Prispevkov: 464
Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Hm. Nekateri primerki so mi šele zdej začeli množično delat plodove. Predvsem Butch T in Red Savina. Zna bit to že prepozno al je še kaj upanja da zadeva dozori pred mrazom?
mfranc
Prispevkov: 4662
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Napovedujejo nadpovprečno topel september, in to na našem, balkanskem koncu Wink .

Če bodo držali besedo, smo na konju; tudi moji bi morali še potegniti sezono._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danes sem za pripravo omak izbrala te štiri: Aji Lemon Drop, Green Habanero, Makedonski resasti in Jalapeno.

Odgovori