![](http://shrani.si/f/a/8b/2032DSjO/img4661.jpg)
Čili 2016
-
- Kraj: Domžale
Lepo pisano, Plamenka !
Ja, hudi, hudi ...
Jaz sem tistega svojega prvega HC komaj pomaj pojedel. Pa še to ne celega naenkat.
Danes sem jih spet nekaj nabral, jih spodaj križno prerezal, nanizal na nit skozi peclje in jih bom dal sušit.
![](http://shrani.si/f/3N/13A/JNvfCNE/image.jpg)
Uf, si moram za naslednje leto kakšne malo manj ekstremne omislit.
Razmišljam o Bolivian Rainbow, ki je zelo dekorativna rastlina, ko so plodovi gor. Pa še manjše rasti, tako da ne zavzame veliko prostora.
Morda še kakšno vaše priporočilo za okusen čili manjše rasti, pod 50.000 skovilov ?
![palec gor](images/smiles/PDT_Armataz_01_34.gif)
Ja, hudi, hudi ...
![Twisted Evil](images/smiles/icon_twisted.gif)
Jaz sem tistega svojega prvega HC komaj pomaj pojedel. Pa še to ne celega naenkat.
Danes sem jih spet nekaj nabral, jih spodaj križno prerezal, nanizal na nit skozi peclje in jih bom dal sušit.
![](http://shrani.si/f/3N/13A/JNvfCNE/image.jpg)
Uf, si moram za naslednje leto kakšne malo manj ekstremne omislit.
Razmišljam o Bolivian Rainbow, ki je zelo dekorativna rastlina, ko so plodovi gor. Pa še manjše rasti, tako da ne zavzame veliko prostora.
Morda še kakšno vaše priporočilo za okusen čili manjše rasti, pod 50.000 skovilov ?
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Lepi so, Andrej. Tudi jaz bom imela naslednje leto manj sadik ta hudih, ker še lanskih omak nisem porabila. Nekaj čilijev bom tudi jaz posušila, a jaz jih kar na hitro v pečici, na 50 stopinj. Svežih pa ne jem. Me preveč peče že, ko sem samo poskusila tiste čilije, ki jih imam prvič.
Od manjših mi je všeč Tabasco. Tudi Jalapeni so v redu. Pa Makedonski resasti, Bishop Crown.
Bolivian Rainbow je zelo lep, a aroma je boljša pri zgoraj naštetih, vsaj zame.
![hot](images/logos/gartlc.smilie.n024.gif)
Od manjših mi je všeč Tabasco. Tudi Jalapeni so v redu. Pa Makedonski resasti, Bishop Crown.
Bolivian Rainbow je zelo lep, a aroma je boljša pri zgoraj naštetih, vsaj zame.
-
Plamenka je napisal/a: |
Tudi jaz bom imela naslednje leto manj sadik ta hudih, ker še lanskih omak nisem porabila. |
Sem ravno ta vikend preštel koliko sadik imam v loncih in na vrtu - 76
![Confused](images/smiles/icon_confused.gif)
Letos imam prvič jalapeno purple, ki so skoraj nepekoči, uradno naj bi imeli do 5000 skovilov. So bili moja najzgodnejša sorta, ki je dozorela.
-
goIdhorn je napisal/a: | ||
Sem ravno ta vikend preštel koliko sadik imam v loncih in na vrtu - 76 ![]() Letos imam prvič jalapeno purple, ki so skoraj nepekoči, uradno naj bi imeli do 5000 skovilov. So bili moja najzgodnejša sorta, ki je dozorela. |
Ja Purple je tudi pri meni zelo hiter. Od vseh . Je pa dober ko čakaš na ostale._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.