Stran 70 od 86
Objavljeno: Pe Sep 01, 2017 4:18 pm
Napisal/-a Plamenka
Habaneri: Capuccino, Peach, Ebony Giant, Manabi Sweet, Morado, Antillais Carribbean. Spet bo peklo.
Objavljeno: Pe Sep 01, 2017 5:37 pm
Napisal/-a mil
Pozdrav
Kako so krasni, risbico lahko narediš, toliko barv...
Lepo bodi, Mil
Objavljeno: Pe Sep 08, 2017 1:03 pm
Napisal/-a živa
Ali mi lahko kdo podari seme zelo hudih čilijev, prosim? Toliko, da pridem do svoje sadike.
Spomladi sem dobila sadiko kajenske paprike, ki še nič ne kaže zrelosti, eden sam je bil rdeč, mož pravi, da ne peče dovolj.
V zameno imam letos samo seme koriandra in mešanih navadnih cinij. Žal. Pa nekaj mešane solate, ni ločena po sortah._________________Lp, Živa
Objavljeno: Pe Sep 08, 2017 1:12 pm
Napisal/-a goIdhorn
Za semena si pa precej zgodnja. Po navadi jih začnemo zbirat pozimi. Saj jih ne misliš že sedaj sadit? Semena pa boš lahko brez problema dobila tudi taka, da bo tudi možu pošteno vroče
Objavljeno: So Sep 09, 2017 10:34 pm
Napisal/-a Zelenc
Živa,
za semena ne bo problem, javi se nam proti koncu leta, pa se bo vsekakor našlo kaj primernega.
Bi bilo pa zanimivo videti tvojega moža ko bi zgolj ugriznil v kakega nuklearca - moruga, jolokia, 7pot...
Če pa ti Cayenne do sedaj ni obrodil, potem si verjetno falila kje pri vzgoji. Gre namreč za sorto, ki skozi celo leto pridno zagotavlja plodove. No, vsaj pri meni je bilo vedno tako.
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 3:46 pm
Napisal/-a živa
Zelenc, Goldhorn, hvala. Nisem vedela, da sem prezgodnja, predvidevala sem, da je tako kot pri papriki in paradižniku
Kajenska paprika je dala dva zrela plodova, za ostale še čakam. Jo imam v loncu pod balkonom, na zahodni strani._________________Lp, Živa
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 3:49 pm
Napisal/-a živa
tvojega moža ko bi zgolj ugriznil v kakega nuklearca - moruga, jolokia, 7pot... - Zelenc,mene tudi, komaj čakam.
Pippovo omako uporablja številko 7.
Če bom imela priliko mu dati takega, kot naštevaš, ga bom slikala in ti pokazala fotografijo_________________Lp, Živa
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 3:56 pm
Napisal/-a mravlja
živa je napisal/a: |
Če bom imela priliko mu dati takega, kot naštevaš, ga bom slikala in ti pokazala fotografijo |
Samo prej mu je treba povedati - da ne bo prehudih posledic.
(lahko da za vse vpletene... ).
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 4:28 pm
Napisal/-a figula
živa, oprosti da te popravim - prosim uporabljaj raje: kajenski čili.
Toliko zmede je v teh prevodih in mene kar zvije .... recimo ko na svoji strani naša "zelo priznana nutricistka" napiše recept s sestavino: kajenski poper
Objavljeno: Po Sep 11, 2017 5:39 pm
Napisal/-a Tonček
To so zakuhali Angleži, ki imajo besedo pepper za papriko in poper. Za Cayenne pepper pa tule https://www.kulinarika.net/zdravje/diete/759/nad-kilograme-s-kajenskim-poprom/ takole pojasnijo: Kajenski poper je plod kajenske paprike, ki že stoletja slovi po svojih sestavinah,... Se pravi, da je kajenski poper proizvod/plod iz kajenske paprike in ne rastlina. Lingvisti pa v jok, če si preveč začinijo.