Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ptičje krmilnice

Odgovori
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Lepa druščina, pri nas jih še nisem videla.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri nas se letos zadržuje kar lepa jata čižkov, ki veselo brskajo po krmilnici in delajo nered, kot vrabci, liščki in zelenci. Se vidi, da so bližnja žlahta. Vse kaj drugega so siničke vseh vrst, lepo urejeno vzamejo seme iz krmilnice in si z njim postrežejo nekje na veji, pa spet in spet,...............
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri nas je letos siničk komaj za vzorec. Surprised Ne vem, ali je gozd to zimo bogatejši, jih hrani kdo , ki jih lani ni, ali pa se je njih število zmanjšalo?
Lojne pogačice so skozi vso zimo ostajale skoraj nedotaknjene, ko pa sem zadnje tople dni zmanjšala dnevno količino sončnic, so se čižki spravili tudi na pogače. En-dva-tri so od njih ostale le še "čipke". Very Happy
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Pri nas je bilo letos ogromno plavčkov in navadnih sinic, meniščkov in nekaj srakoperjev.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

A že kaj nabavljate semena za ptičke? jaz še iščem najcenejšo verzijo.
Do sedaj je anjceneje 10 kg za malo manj kot 10€ .

Moram malo gledati, ker moji ptički veliko pozobajo!_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kje si to kupil? So to le sončnice ali gre za mešano hrano? V Sparu so S-Budget sončnice po 1,09€/kg, črne, ki jih je v kg veliko.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Mimovrste._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

http://www.zrno.si/domov.html
tu so Sončnice za ptice, za samo 0,82/kg
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

No, ker je sadno drevje bolj v mirovanju pa tu ena zanimivost.
Kako deluje obisk v moji ptičji krmilnici.
Vsako jutro pest sončnic, pa kruh,posebno je po godu perjadi tudi kaj konkretnega: Posebno navdušenje pa je nad Panetone, Brioši,ko je kakšen večji košček in ga vrabec komaj nese po zraku ,je prava zračna vojna.Vsi za njim, čeprav je v dvostopenjski krmilnici še ogromno robe. Siničke so bolj od sončnic, pa tudi kakšen ščinkavec se pojavi, najbolj špoštljiv odnos pa imajo vrabci, ko se pojavi DLESK. Zaenkrat si niso še skočili v lase (BERI PERJE). Laughing
In ker mi včasih misli letijo , sem dal poleg ostalega v krmilnico včeraj tri razrezane "ČEVAPE" od ostanka jedi. In glej: Ogledi od daleč, obiski propadli, dokler nisem pometal mesnine ven na tla v listje . In kaj je mogoče vrabcem rojilo po glavi? "TA TIP JE MALO SUMLJIV, DA NE BOMO JUTRI MI PREDELANI V ČEVAP" Obisk čez nekaj minut, štrajkati pa so začeli tisti vrabci,ki so bili zaposleni na tleh kot čistilci, oziroma KOMUNALCI. Shocked
LP. Vinkoz
Sedaj pa nauk. Lahko bi bilo dobro ko dozori grozdje nastaviti kaj čevapov tudi na trte
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

vinkoz je napisal/a:
Vsako jutro pest sončnic, pa kruh,posebno je po godu perjadi tudi kaj konkretnega: Posebno navdušenje pa je nad Panetone, Brioši,

Pticam nikoli ne dajemo slane hrane, drobtin ali suhega kruha, ker se ta v njihovem želodcu preveč napne in povzroča prebavne motnje, ki se pogosto končajo s smrtjo!
Odgovori