Stran 8 od 124

Objavljeno: Pe Nov 15, 2013 1:44 am
Napisal/-a Igy
Aye-Aye gre mogoče za rdečemesnati Topaz?_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.

Objavljeno: Če Nov 21, 2013 10:56 am
Napisal/-a plod
Letos je naš Zlati delišes spet obilno obrodil. Posajen je bil okrog leta 1980, podlaga sejanec. Glede na to, da je ta sorta baje občutljiva na škrlup, je mi nikoli ne škropimo, saj so jabolka kljub temu zdrava in zelo okusna.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji

Objavljeno: Če Nov 21, 2013 11:35 am
Napisal/-a Marjeta
Plod, tole je pa veselje pogledati! Kar verjeti ne morem, kako lepa jabolka, pa brez škropljenja.

Sama sem tak neškropljen zlati delišes na visoki podlagi videla samo kot precej drobna, kar precej črnopikasta jabolka - čisto nasprotje tega, kar vidim na tvoji fotografiji.
Dober tek! Smile

Objavljeno: Pe Nov 22, 2013 1:29 am
Napisal/-a Igy
Verjetno je suša in obilo sonca naredila svoje._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.

Objavljeno: Pe Nov 22, 2013 7:33 am
Napisal/-a babaco
Plod, zelo lep pridelek. Sorta itak ena najboljših, po njem se ocenjuje čas zorenja za ostale sorte.

Objavljeno: Pe Nov 22, 2013 7:44 am
Napisal/-a metuljc
babaco je napisal/a:
Plod, zelo lep pridelek. Sorta itak ena najboljših, po njem se ocenjuje čas zorenja za ostale sorte.

Zanimivo, kakao rzlične okuse imamo. Sama te sorte praktično ne jem, ker nima nobene kisline in mi zato ni všeč. Pridelek je pa lep, se strinjam. Naj vam tekne.

Objavljeno: Pe Nov 22, 2013 12:44 pm
Napisal/-a babaco
Metuljc, a nisi na moji strani. Wink Recimo Jonagold, Mutsu, Rdeči delišes, Fuji, Braeburn,...
Kaj pa Granny Smith in Mairac, sedaj sta kisla, do pomladi pa kislino izgubita.

Objavljeno: Pe Nov 22, 2013 12:53 pm
Napisal/-a muha
babaco, jaz sem bolj na sladki strani Wink . Kisle porabim raje za zavitke, kot da mi grizejo sklenino . Rolling Eyes

Objavljeno: Pe Nov 22, 2013 1:19 pm
Napisal/-a silva30
Tudi pri nas smo letošnjo jesen posadili nekaj novih dreves jablan.
To so:

Kanadka, Carjevič, Topaz, Grafenštajnc, Enterpraise, Delorina

Če bo vreme še dovoljevalo pa imamo še namen nabaviti

Jonatan, Zlata pramena, Kokosova oranžna Renata, Baumanova Renata,
Ananasova Renata.

Podlage so večina 106 in nekaj sejancev

Prosim, da mi malo napišeta o vaših izkušnjah s temi sortami. Odločali smo se na osnovi opisov, praktične izkušnje pa vedno več pomenijo.

Hvala.

Objavljeno: Pe Nov 22, 2013 1:40 pm
Napisal/-a babaco
Enterprise- letos mi je prvič rodil, plodovi so lepi na pogled, vendar hitro prezorijo, okus in aroma pa zelo blaga, vendar dopuščam možnost, da sem prepozno obral.
Delorina- Trda in kisla stojijo zelo dolgo, pri meni do aprila, vendar so takrat že brez okusa.
Liberty- drobna jabolka, blagega okusa, hitro prezorijo- pri meni izločen.
Topaz- Nujno redčenje, sicer bo izmenično rodil, plodovi pa ne bodo kvlitetni. Pomemben je tudi čas obiranja.
Opal- Letos mi je prvič rodil, okus zelo podoben Topazu, morda celo boljši.Sadež je lepe oranžne barve.
Carjevič- Cool Ime pove vse, tudi je pomemben čas obiranja, šele oktobra.