Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Liči paradižnik - Solanum sisymbriifolium

simicitane

Odgovor Napisal/-a simicitane »

Figula Smile

Ivčk Smile zelo sem hvaležna za odg., hvala za zelo podrobno obrazložitev, slika vedno dobrodošla Smile. Danes sem opazila, da mi pa nekaj, z vijoličnim steblom le leze ven iz zemlje....zaenkrat vidim dve rastlinici....juhuuuu. A je lahko drugače namesto varikine domestos? A naj bi takšno razkuževanje delali z vsemi semeni?

Sedaj imam pa še probleme z Jaltomatom. Semena sem sama shranila lansko leto. Nič ne vzklije. Bom še enkrat sejala, ni druge.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

simicitane, poglej kaj vse je v Domestosu - če so poleg natrijevega hipoklorita še kakšne dodatne kemikalije - jaz ne bi s "svojo hrano" preveč experimentirala. Potem raje izpusti fazo razkuževanja semena. Jih samo namoči v toplo vodo.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Nikakor domestos, belilo mora biti, (natrijev hiperklorid ali nekaj takega), brez dodatkov. Ampak, kot pravi figula, lahko ta korak preskočiš.
In razkuževanje nikakor ni nujno niti potrebno pri vseh semenih. Meni se najbolje obnese pri semenih čilija, jajčevca in paprik, ki v zemlji najraje plesnijo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
simicitane

ok, hvala vama...Domestos bo potem samo za pripravo in razkuževanje lončkov.
trajnica

Odgovor Napisal/-a trajnica »

Dobila semena figula! je je So že vzemlji, po receptu od ivčk ... zdaj pa počakam
figula

Me veseli, naj ti lepo rastejo in obilno obrodijo Smile

aja - ne - pri tebi morajo škodljivce lovit Laughing
trajnica

Odgovor Napisal/-a trajnica »

Tudi plodovi so dobrodošli Very Happy , bom probala čim več hroščkov sproti dol pobirat
simicitane

Trije lichiji, sedaj se vidi razlika od paradižnikov, so takšni kot na zgorni fotki od IvčkSmile. Nice, upam da pridelam plodove in semena, da jih bom lahko delila z vami.
simicitane

Litchi nameravan dati v dva velika glinena lonca premera cca. 35, prav tako globine, v vsakega po dve sadiki. Bosta imela dovolj prostora, ali jima lahko dodam še kakšno rastlino, če ja, katero? Danes imam en kup vprašanj:))
figula

hoj, 35 cm je mogoče malo ozko za 2 rastlini, ki imata potencial zrasti res visoki in široki Smile jih boš morala dobro dognojevati, da bosta lepi.

Nič drugega ne bi jaz zraven dajala. Če te le žuli, da bi kaj zraven vtaknila Wink daj 2 sadiki lucerne, ki bosta sproti dovajali ličiju dušik Idea

Če imaš kak lonec viška, daj vanj samo 1 rastlino, pa boš za naprej vedela, če ima dodatni prostor kaj efekta na uspešno rast Idea
Odgovori